Metoda moscovită de jefuire a şoferilor a ajuns în Chişinău: 3 cazuri înregistrate numai în ultimele zile

27 Mai 2021, 10:18
Redacţia PiataAuto.md
Metoda asta de jaf nu e una absolut nouă, fiind renumită mai ales pentru regiunea Moscovei în ultimii ani. Totuşi, în Moldova nu se auziseră despre asemenea jafuri, dar se pare că o grupare criminală a început a opera în aceeaşi manieră şi în Chişinău.
Operaţiunea decurge după următorul scenariu: hoţii identifică automobile parcate temporar, despre care ei consideră că vor sta puţin şi şoferul va reveni repede. Se apropie şi taie o anvelopă. Respectiv, când şoferul revine, vede pana la roată şi primul instinct e să schimbe roata cu una de rezervă, dacă o are. Cât şoferul se uită în portbagaj, cât încearcă a schimba roata, hoţii pătrund în maşină pe altă uşă, de obicei din faţă, şi fură genţi, bani, tot ce găsesc de preţ.
Aşa a păţit ieri în sectorul Botanica din Chişinău Alex Guţaga. Acesta a parcat un Mercedes-Benz Vito pe bd. Dacia în zona drumurilor adiacente existente pe această stradă. Când a revenit, avea roata spate spartă. Şi cât lucra la roată, i-a fost furată geanta cu documente şi bani.
De la poliţie i s-a spus că acesta e al 3-lea caz din ultimele zile, două fiind înregistrate la Botanica şi altul în sectorul Râşcani. Ba chiar există şi imagini video cu un suspect. Dacă aveţi informaţii relevante pentru poliţie, vă îndemnăm să apelaţi 112 şi să furnizaţi aceste informaţii.
Dar între timp, vă îndemnăm la prudenţă maximă în asemenea cazuri. Dacă aţi depistat că aveţi o pană, eventual dacă suspectaţi că v-a provocat-o cineva intenţionat, încuiaţi automobilul cât timp lucraţi la remedierea problemei. Sau dacă credeţi că riscul e prea mare, solicitaţi intervenţia unui evacuator, care v-ar putea transporta automobilul într-un loc sigur. Dacă credeţi că observaţi persoane suspecte sau vă simţiţi în pericol, apelaţi poliţia imediat.

PS: Dacă găseşte cineva acte pe numele lui Alex Guţaga, şoferului pătimit ieri, daţi-ne de ştire pentru a-l ajuta să-şi recupereze măcar actele.
0
9,472
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!