Musk s-a răzgândit: Tesla nu mai vinde electromobile pentru bitcoin

13 Mai 2021, 11:22
Denis Godorozea
Elon Musk s-a răzgândit să opereze cu bitcoini — compania sa Tesla nu va mai comercializa electromobile în schimbul monedei digitale. Anunţul a fost făcut, tradiţional pentru miliardarul american, prin intermediul contului său de Twitter. Compania a invocat şi un motiv, dar unul cel puţin ciudat.
Amintim că din luna martie a acestui an Tesla anunţa disponibilitatea propriilor electromobile pentru achiziţie în schimbul criptomonedei bitcoin, pe cale oficială, fiind primul constructor auto care au admis afaceri de acest gen. Totodată, gigantul american a investit masiv în moneda digitală, fapt ce a dus la noi creşteri a preţurilor pentru bitcoin în raport cu monedele tradiţionale.
În noul său anunţ Tesla a admis că monedele digitale îşi au locul în afaceri şi în viitor şi nu intenţionează să renunţe la propriile rezerve de bitcoin, însă comercializarea electromobilelor în schimbul acestei criptomonede a fost oprită acum. Potrivit comunicatului, Elon Musk şi Tesla se arată îngrijoraţi de utilizarea în creştere a combustibililor fosili pentru mining şi tranzacţiile cu bitcoin. Respectiv, Tesla va reveni la comercializarea electromobilelor pentru monede digitale doar atunci, când utilizarea acestora nu va avea vreun impact direct sau indirect asupra mediului înconjurător.
Pe fundalul anunţului făcut de Elon Musk preţul bitcoinului a înregistrat o scădere imediată cu circa 17%, respectiv până la 46.2 mii dolari americani per unitate, potrivit informaţiilor furnizate de CoinDesk. În scurt timp, însă, preţul a indicat o nouă creştere.
0
1,056
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!