Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Niponii se pregătesc de debutul noii generaţii Mazda6. Modelul actual părăseşte o piaţă importantă

24 Mai 2021 - 16:40
Denis Godorozea
Japonezii pregătesc pensionarea actualei generaţii Mazda6. Sedanul actual şi-a făcut apariţia pentru prima dată acum aproape 10 ani, constructorul simţind nevoie acută de un succesor. Pentru a îmbunătăţi poziţiile de piaţă, însă, cei de la Mazda au identificat o nouă concepţie pentru sedanul de generaţie următoare, care va fi complet diferit de ceea ce au oferit japonezii în segment până acum.
Premiera noii Mazda6 va avea loc pe parcursul acestui an sau în primele luni din 2022. Până atunci, însă, modelul actual va fi pensionat pe mai multe pieţe, iar prima urmează a fi cea din SUA, unde sedanul a pierdut dramatic lupta cu concurenţii principali, în special în raport cu modele precum Toyota Camry sau Honda Accord, ba chiar şi comparativ cu Subaru Legacy, un alt outsider a segmentului. Pentru a atrage cumpărători, însă, următoarea generaţie se va distanţa mult de standardele segmentului, aceasta urmând să beneficieze de o platformă absolut nouă, cu tracţiune standard pe puntea spate, şi motoare amplasate longitudinal. Deci, în noua interpretare Mazda6 va încerca să se apropie de segmentul premium, unde să concureze cu modele germane precum BMW Seria 3 şi Mercedes-Benz C-Class.
Un alt model pe lista spre pensionare este cel mai compact crossover din gama japonezilor, CX-3, care curând tot va beneficia de o generaţie nouă. Mai puţine informaţii se cunosc la moment despre substratul tehnic. De menţionat, că ambele modele părăsesc acum doar piaţa din SUA, unde chiar şi cu noile generaţii ar putea să nu mai revină în viitor, or japonezii au decis să ofere peste ocean doar cele mai solicitate modele, renunţând temporar la concurenţa tot mai fierbinte. În schimb, în viitorul apropiat Mazda promite să lanseze un nou crossover, dezvoltat în parteneriat cu cei de la Toyota.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter