Noua generaţie KIA Sportage surprinsă complet decamuflată: experimentele cu designul continuă?

24 Mai 2021, 12:01
Denis Godorozea
KIA pregăteşte premiera noii generaţii Sportage. Modelul apropiat tehnic de Hyundai Tucson va păşi curând în cea de-a cincea generaţie şi se pare că coreenii vor continua cu experimentele îndrăzneţe în materie de design, ceea ce au pornit, de fapt, odată cu lansarea modelului actual.
Premiera oficială este iminentă şi va avea loc în următoarele săptămâni, iar astfel prototipurile de pre-serie au fost surprinse în timpul testelor cu caroseria camuflată, însă detaliile surprinse pe imaginile neoficiale au generat şi mai multe imagini render. Ei bine, se pare că cele mai recente schiţe neoficiale au fost foarte apropiate de realitate, or acum Sportage-ul nou a fost surprins complet decamuflat pe linia de producţie, în varianta de serie.
Sportage din nou va renunţa la limbajul stilistic al predecesorilor, doar că de această dată se va distanţa mult şi de gama actuală KIA. SUV-ul va avea faruri extrem de ciudate, cu muchii ascuţite ale semnăturilor LED, blocurile optice fiind etajată aşa cum se pare că e tot mai în vogă acum. Totodată, Sportage va renunţa şi la calandrul specific, optând pentru forme mai complexe.
Habitaclul se va distinge stilistic de ceea ce am văzut pe Tucson, dar tehnic va fi foarte apropiat, urmând să fie disponibil un instrumentar de bord digital şi un ecran de dimensiuni mai mari pentru sistemul multimedia. Unificată va fi şi gama motorizărilor, astfel ca şi Tucson noul Sportage va oferi pentru prima dată şi motorizări electrificate de tip plug-in hybrid.
1
11,168
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!