Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noua generaţie Toyota Land Cruiser nu va avea motoare V8! Ce unităţi pregătesc niponii?

18 Mai 2021 - 17:32
Denis Godorozea
Premiera noii generaţii Toyota Land Cruiser este iminentă şi va avea loc în următoarele săptămâni. Designul offroader-ului nu mai este o enigmă, or maşina a fost surprinsă decamuflată mai devreme, iar acum în mediul online a fost publicată şi gama motorizărilor, formată deocamdată din doar două unităţi. Se pare că legendarul V8 va fi pensionat odată cu generaţia actuală, Land Cruiser 200.
Conform informaţiilor publicate de un insider specializat pe dezvăluirea detaliilor picante despre noul Land Cruiser, offroader-ul de viitoare generaţie va oferi iniţial doar două motoare, pe benzină şi motorină, ambele de tip V6. Noul benzinar va înlocui, astfel, vechea unitate V8. În schimb, japonezii pregătesc şi o versiune cu indicele GR-S, deci preparată de divizia Gazoo Racing, care să se dueleze pe anumite pieţe cu modele precum Nissan Patrol Nismo.
Benzinarul V6 de 3.5 litri va oferi la activ circa 415 CP şi un cuplu maxim de 650 Nm. Fanii motoarelor diesel vor putea opta pentru o unitate de 3.3 litri, V6, ce va oferi la activ 309 CP şi un cuplu maxim mai generos, de 700 Nm, respectiv cu 50 Nm mai mult decât anterior. Ca şi anterior, Land Cruiser va păstra platforma clasică cu cadru dur şi sistemul de tracţiune integrală permanentă.
Totuşi, nu este exclusă diversificarea ofertei în lista motorizărilor pentru Land Cruiser după lansarea comercială oficială. Or, mai devreme se vehicula că offroader-ul va oferi în premieră motorizări hibride, cel puţin mild-hybrid, iar dacă e să ţinem cont de cariera cu o durată de circa 12 ani per generaţie, japonezii se vor vedea nevoiţi să introducă motorizări mai eco-friendly în viitor. Totodată, pe anumite pieţe Land Cruiser ar putea beneficia de o nouă unitate V8, dezvoltată recent de Toyota.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter