Noul Porsche Macan apare în imagini oficiale cu calandru pictat şi faruri de Taycan! Va fi un SUV electric

11 Mai 2021, 10:31
Denis Godorozea
Porsche a publicat noi imagini oficiale cu noua generaţie Macan, cel de-al doilea SUV din gamă, mai compact decât Cayenne, care din momentul debutului său în 2014 nu s-a mai ales cu vreun succesor. De mai mulţi ani se vehicula că noul Macan va avea doar versiuni electrice, dar se pare că germanii şi-au revizuit uşor planurile între timp.
În noile imagini oficiale apare noul Macan, în varianta sa 100% electrică. Sistemul de propulsie alternativ este trădat inclusiv şi de elementele exterioare, precum farurile preluate direct de la Taycan, primul electromobil al mărcii din Stuttgart, dar şi calandrul pictat, acolo unde nu va exista vreo grilă specifică maşinilor cu motoare termice. Totodată, pentru prima dată Macan va fi disponibil şi cu o caroserie de tip Coupe, sau aceasta ar putea fi chiar singura interpretare disponibilă pentru SUV-ul compact.
Noul Macan este, însă, departe de debutul comercial — SUV-urile electrice au finalizat testele de poligon şi abia acum se lansează pe drumurile publice, unde urmează să ruleze un total de 3 milioane de kilometri în diverse ţări şi condiţii climaterice. Astfel, germanii nu au dezvăluit deocamdată prea multe detalii tehnice, dar Macan urmează să fie primul model Porsche construit pe platforma modulară PPE, dezvoltată în comun cu Audi şi dedicată în exclusivitate electromobilelor premium din cadrul concernului Volkswagen. Asta înseamnă că Macan va fi înrudit tehnic şi cu viitorul sedan sau coupe cu 4 uşi Audi A6 e-tron, ce va fi disponibil simultan cu următoarea generaţie Audi A6 cu motoare clasice cu combustie internă şi motorizări hibride.
În acest sens, de altfel, Porsche va prelua strategia celor de la Audi, urmând să menţină în gamă şi un Macan cu motorizări tradiţionale, absolut diferit de versiunea electrică. Această versiune, caracterizată de Porsche drept o evoluţie a actualului Macan, va debuta până la sfârşitul acestui an, ceea ce înseamnă că Macan II ar putea avea la bază aceeaşi platformă ca şi modelul actual, respectiv platforma lui Audi Q5 de generaţie precedentă. Cât despre versiunea electrică, aceasta va debuta abia în 2023.
0
1,322
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!