Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noul Prius, promis de Toyota, nu este decât o nouă versiune specială, numită Nightshade

31 Mai 2021 - 09:22
Denis Godorozea
Cu câteva zile mai devreme Toyota publica un teaser misterios cu un nou Prius, pregătit de debut pentru ziua de 2 iunie 2021. Am anticipat atunci că ar fi vorba de o nouă generaţie a celui mai popular model hibrid din gama japonezilor, or actualul model a fost lansat acum peste 6 ani şi a trecut printr-un facelift de mijloc de carieră cu câţiva ani mai devreme.
Ei bine, "noul" Prius nu este decât o versiune specială, numită Nightshade, una dedicată pieţei americane, unde în asemenea interpretări sunt disponibile şi alte 10 modele din gamă, printre care sedanul Camry şi crossover-ul Highlander. Pentru prima dată versiunea Nightshade este atribuită, însă, unui model cu sistem de propulsie hibridă.
Reţeta noii versiuni este, însă, simplă şi sugerată chiar de denumirea ei. Noul Prius Nightshade are toate elementele exterioare de decor finisate în culoare neagră, inclusiv şi jantele şi emblemele. Clienţii pot selecta aici doar culoarea caroseriei, pe lângă nuanţa neagră fiind disponibile nuanţele de alb şi argintiu. Standard Prius Nightshade include un nivel ceva mai generos de echipare, având un habitaclu tapisat cu piele artificială de culoare neagră şi elemente de decor de tip piano black.
Varianta Nightshade în SUA va fi oferită cu aceeaşi motorizare hibridă de 1.8 litri cu 122 CP la activ, însă pentru Prius este disponibilă şi varianta cu tracţiune integrală electrică, AWD-e, care include un motor adiţional pe puntea spate, ce dezvoltă încă 7.2 CP şi un cuplu de 55 Nm. Deocamdată o versiune similară nu este propusă şi pentru Prius cu sistem plug-in hybrid, numit în SUA Prime.
Noua versiune Prius Nightshade va fi disponibilă pe piaţa americană din toamna acestui an, iar asta înseamnă că debutul noii, celei de-a cincea generaţie Prius va avea loc fie pe parcursul anului 2022, fie chiar în 2023.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter