Nu este un electromobil: înlocuitorul lui Ford Mondeo are sub capotă motoare tradiţionale pe benzină

17 Mai 2021, 10:33
Denis Godorozea
Ford a dezvăluit mai multe informaţii despre substratul tehnic al noului Evos, model ce vine să înlocuiască îm gamă sedanurile şi liftback-urile Mondeo. Contrar aşteptărilor, cross-coupe-ul nou nu oferă vreo versiune electrică, de fapt nici măcar una hibridă, cel puţin, la ora actuală.
Deşi are la bază platforma compactei Focus, noul Evos este simţitor mai mare decât predecesorul Mondeo. În lungime cross-coupe-ul atinge 4,920 mm, având un ampatament de 2,945 mm. Aceşti parametri sugerează spaţiu generos la bord pentru pasageri şi bagaje, chiar şi în ciuda siluetei sportive.
Habitaclul versiunii de serie nu se distinge de ceea ce au prezentat americanii pe prototipul lansat în premieră la Salonul Auto de la Shanghai, iar astfel Evos va oferi în versiunile de top un ecran de dimensiuni record, segmentat în 3 secţiuni, pentru instrumentarul de bord digital, sistemul multimedia central şi un sistem dedicat pasagerului faţă, dar cel mai probabil această configurare va fi disponibilă doar în cele mai scumpe interpretări.
Marea dezamăgire este, însă, substratul tehnic. Or, dacă cu câteva luni mai devreme în presă se vehicula că înlocuitorul lui Mondeo va avea exclusiv versiuni electrice sau electrificate, atunci în varianta de serie Evos are sub capotă un benzinar tradiţional turbo, din seria EcoBoost, de 2.0 litri. În China această motorizare va oferi 238 CP, iar ulterior nu este exclusă apariţia unor motoare mai compacte în gamă.
Prima piaţă pentru Ford Evos este cea din China. Americanii s-au grăbit să anunţe că Evos va fi un model dedicat exclusiv pieţei asiatice, însă ulterior un cross-coupe cu forme şi dimensiuni similare va fi lansat şi pe celelalte pieţe, unde tot va înlocui modele precum Mondeo şi Fusion. Cert este că în Europa şi SUA acest model va avea cel puţin motorizări de tip plug-in hybrid şi un substrat tehnic ceva mai avansat, dar şi, probabil, un nou nume.
0
9,486
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!