O companie din Australia a dezvoltat o baterie ce se încarcă de 60 de ori mai rapid decât cele actuale

26 Mai 2021, 16:07
Denis Godorozea
Compania australiană Graphene Manufacturing Group susţine că a reuşit să dezvolte o nouă generaţie de baterii în baza unor componente diferite de cele tradţionale de tip litiu-ion, ce pot fi încărcate de 60 de ori mai rapid decât cele tradiţionale. Asta înseamnă că electromobilele viitoare vor petrece simţitor mai puţin timp la priză, însă nu mai devreme decât peste vreo 5 ani.
*Foto simbol. Set de baterii Tesla

Potrivit informaţiilor distribuite de australieni, bateriile de generaţie nouă au la bază aluminiu şi grafen, astfel fiind şi mai accesibile în raport cu cele tradiţionale Li-Ion, or nu au nevoie de metale rare. Mai mult de atât, noile baterii pot face faţă unor devieri mai mari de temperaturi şi nu pot genera incendii, precum cele obişnuite. Dar cel mai mare avantaj pentru utilizatori va fi, fireşte, timpul redus simţitor pentru reîncărcare, de până la 60 de ori, dar şi capacitatea de a stoca rezerve de energie mai mari în dimensiuni similare.
*Foto simbol. Audi e-tron GT

Graphene Manufacturing Group planifică să lanseze producţia bateriilor de tip nou până la sfârşitul acestui an, însă în cantităţi limitate. Producţia de serie va putea începe nu mai devreme de 2024, astfel încât bateriile să fie disponibile pentru electromobile, dar nu este clar cât de rapid vom putea vedea asemenea baterii pe maşini de serie şi care vor fi avantajele reale pentru consumatori.
0
1,369
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!