Opel prezintă încă o utilitară electrică, cea de-a treia generaţie Movano

27 Mai 2021, 11:27
Denis Godorozea
Opel a dezvăluit imagini şi informaţii despre noua, cea de-a treia generaţie Movano. Utilitara de oraş pentru prima dată este disponibilă şi cu motoare electrice, substratul tehnic fiind preluat de la utilitarele franceze din acelaşi segment. Astfel, Movano-e este pregătit să concureze cu modele precum Mercedes-Benz eSprinter şi Ford E-Transit.
Odată cu lansarea noului Movano-e, Opel a completat gama utilitarelor electrice pentru Europa, alături de modelele Combo-e şi Vivaro-e, de dimensiuni mai mici. Substratul tehnic este, însă unificat, iar Movano-e face uz de un motor electric cu 122 CP şi 260 Nm la activ, aceasta fiind şi singura opţiune ecologică la moment, cu viteză maximă limitată la 110 km/h. În schimb, germanii oferă la alegere câteva seturi de baterii.
Pentru versiunile de bază, destinate exclusiv livrărilor urbane, este prevăzută o baterie de 37 kWh, ce dispune de o autonomie limitată la doar 117 km, ce ar fi suficient pentru un oraş. Pentru cei ce simt nevoia unei autonomii extinsă este disponibilă bateria de 70 kWh, cu autonomie de până la 224 km, conform standardului WLTP.
Gama motoarelor clasice cu combustie internă este compusă dintr-o singură unitate turbodiesel, de 2.2 litri, ce oferă 120 sau 165 CP la activ. Tradiţional, germanii vor oferi câteva versiuni de caroserie cu capacitate cuprinsă între 8 şi 17 m3 în compartimentul de depozitare. Opel susţine că montarea bateriilor în podeaua maşinii a permis să ofere un volum similar de încărcare pentru toate unităţile de propulsie. Capacitatea de tractare este de până la 2.1 tone pentru toate opţiunile din gama motorizărilor, fiind disponibilă şi o versiune pentru transport de pasageri cu până la 7 locuri la bord.
Debutul comercial Opel Movano şi Movano-e va avea loc în următoarele săptămâni. Preţurile vor fi anunţate mai aproape de startul vânzărilor, dar germanii promit disponibilitatea imediată a versiunii electrice, odată cu versiuni cu turbodiesel sub capotă.
0
956
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!