Parteneriat eşuat: acum şi Nissan renunţă la acţiunile Daimler

6 Mai 2021, 10:28
Denis Godorozea
Se pare că parteneriatul dintre Daimler şi Alianţa Renault-Nissan se apropie de sfârşit — concernele nu mai anunţă planuri măreţe de cooperare pentru viitor, iar după ce francezii au decis să vândă propria cotă în cadrul concernului german, şi cei de la Nissan au renunţat la cota de acţiuni deţinute în cadrul Daimler. Deşi cota de acţiuni în cadrul Daimler deţinută de niponi constituie doar circa 1.5%, niponii vor obţine mijloace financiare imense din urma tranzacţiei.
În luna martie a acestui an se anunţa că Renault a vândut propria cotă de acţiuni Daimler pentru circa 1.14 miliarde euro. La rândul lor, cei de la Nissan deţin în prezent 1.5% din totalul acţiunilor concernului german, ceea ce constituie 16.4 milioane acţiuni. Cu preţ de aproximativ 70 euro per acţiune, niponii vor obţine peste un miliard de euro din urma tranzacţiei.
De menţionat, că anterior părţile Daimler şi Renault-Nissan anunţau că nu vor renunţa, totuşi, la proiecte comune, deşi asemenea proiecte vor fi simţitor mai puţine. Astfel, acum Daimler şi Renault cooperează pentru lansarea noilor generaţii de utilitare pe baza Renault Kangoo şi Mercedes-Benz T-Class, însă operaţiunile comune cu Nissan par să fi luat sfârşit după eşecul pickup-ului Mercedes-Benz X-Class, construit pe baza Nissan Navara. De altfel, un eşec a fost suferit şi de cei de la Nissan cu modelul Infiniti QX30, dezvoltat pe baza generaţiilor precedente Mercedes-Benz A-Class/GLA.
0
1,084
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!