Premieră: BMW completează gama bolizilor de performanţă cu noul M4 decapotabil

26 Mai 2021, 11:04
Denis Godorozea
BMW a pregătit o adevărată surpriză de vară pentru pasionaţii de automobile sportive — noul M4 Competition Cabrio xDrive. Cum sugerează şi denumirea, decapotabila de performanţă va fi disponibilă exclusiv în versiunea de top Competition şi doar cu sistem de tracţiune integrală xDrive.
Stilistic noul M4 decapotabil combină elemente de design preluate de la Seria 4 Cabrio, prezentată mai devreme, dar cu condimente agresive pe exterior, ochite la M4 în versiunea Coupe. Printre acestea se numără bara frontală cu calandrul imens integrat, dar şi difuzorul din fibră de carbon inclus în bara posterioară, ce încorporează şi două terminaţii duble ale sistemului de evacuare.
Tehnic M4 Competition Cabrio repetă, fireşte, versiuni similare în caroseria de tip Coupe, dar există diferenţe majore în raport cu precedenta generaţie a sportivei decapotabile. Astfel, acum M4 Cabrio are un plafon retractabil textil, cu până la 40% mai uşor decât plafonul metalic. Mecanismul poate fi acţionat la viteze de până la 50 km/h, procesul având loc în 18 secunde.
Cum am menţionat mai sus, versiunea decapotabilă este disponibilă exclusiv în interpretarea de top Competition cu tracţiune integrală xDrive. Sub capotă s-a situat benzinarul biturbo de 3.0 litri, cu 6 cilindri în linie, ce oferă în această ipostază un total de 510 CP şi 650 Nm, fiind cuplat la cutia automată cu 8 rapoarte ce transmite cuplul pe ambele punţi.
Ca şi în cazul celorlalte versiuni M cu tracţiune integrală, sistemul inclus pe M4 Cabrio distribuie cuplul pe puntea spate în mod standard, roţile din faţă fiind acţionate doar în momente critice sau în timpul accelerărilor, atunci când este nevoie de o aderenţă maximă pentru obţinerea caracteristicilor dinamice declarate. Respectiv, este disponibil un regim de rulare drift-mode, în care sunt puse în funcţiune doar roţile posterioare.
Acceleraţia de la 0 la 100 km/h are loc în 3.7 secunde, sau cu 0.2 secunde mai lent decât în cazul coupe-ului similar. Diferenţa este dictată de greutatea mai mare a decapotabilei, cu circa 145 kg, cauzată de mecanismul plafonului retractabil şi caroseria fortificată. Viteza maximă este tradiţional limitată la 250 km/h. Livrările noului M4 Competition Cabrio vor demara în luna iulie a acestui an, preţul minim constituind 98,500 euro.
0
1,318
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!