Preşedintele Biden a testat primul pickup electric Ford şi a dezvăluit designul înainte de premieră

19 Mai 2021, 17:00
Denis Godorozea
Câteva ore au mai rămas până la debutul mondial al primului pickup electric Ford, dar designul părţii frontale a noului model numit F-150 Lightning a fost deconspirat în cadrul unei conferinţe susţinute de preşedintele american Joe Biden. Liderul ţării a testat prototipul electromobilului înainte de premieră şi a apreciat electrificarea unuia dintre cele mai solicitate segmente auto din SUA.
Ford a demarat o campanie de promovare a primului său pickup electric, ce va avea misiunea dificilă să cucerească locurile de vârf în topul vânzărilor utilitarelor electrice din SUA, precum şi versiunile sale clasice cu motoare termice. Mai devreme americanii au prezentat posibilităţile pickup-ului electric, dar nu au dezvăluit şi designul maşinii. Ei bine, a făcut-o chiar Joe Biden, având în spatele său un F-150 Lightning necamuflat, chiar în timpul unei conferinţe susţinute după testul prototipului.
Astfel, putem vedea acum doar partea frontală a noului Lightning, care nu prea se distinge de fascia versiunilor cu motoare termice din seria F-150, ci doar în detalii. Astfel, tradiţional pentru asemenea metamorfoze, F-150 a fost lipsit de calandrul tradiţional în schimbul unui scut decorativ din plastic, iar farurile au beneficiat de o nouă semnătură LED pentru luminile de zi, ce acoperă acum orizontal în întregime partea frontală. Per general, în forme, F-150 Lightning este similar cu fraţii săi cu motoare cu combustie internă.
În cadrul testului Joe Biden a testat acceleraţia pickup-ului electric, după care a anunţat că repriza 0-60 mph (0-97 km/h) are loc în 4.3-4.4 secunde. Lăudabile performanţe pentru un pickup de dimensiunile lui F-150, cu set generos de baterii ce aduc un surplus de zeci sau chiar sute de kilograme, nu? Viteza maximă cu care a rulat preşedintele american a constituit 130 km/h.
Mai devreme Ford anunţa că F-150 Lightning va fi cel mai puternic pickup din istoria companiei americane. De altfel, acesta e şi motivul din care varianta electrică a fost denumită Lightning, în cinstea celui mai performant F-150 de generaţii precedente, dar cu benzinar V8 sub capotă. Premiera oficială a noului F-150 electric va avea loc în seara zilei de 19 mai, respectiv în orele nocturne în Europa între 19 şi 20 mai.
0
974
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!