Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Primele exemplare de serie Mercedes-Benz EQS au părăsit linia de producţie la uzina din Sindelfigen

13 Mai 2021 - 09:24
Denis Godorozea
Mercedes-Benz raportează startul producţiei pentru limuzina electrică de lux EQS, S-Class-ului în lumea electromobilelor. Primele exemplare au părăsit linia de producţie la uzina Factory 56 din oraşul german Sindelfigen, de unde vor ajunge să fie livrate pe cele mai importante pieţe din lume. Aparent, primul exemplar cu pachet de tuning AMG va merge în SUA, având elemente reflectorizante portocalii pe extremităţile barei de protecţie faţă.
Iniţial germanii vor oferi la alegere un număr limitat de motorizări şi versiuni pentru prima limuzină electrică: EQS 450+ şi EQS 580 4MATIC. Respectiv, precum obişnuiesc şi cei mai mulţi dintre constructorii de electromobile, primele modele disponibile vor fi chiar cele de top. Asta înseamnă că chiar şi cel mai accesibil (fireşte, relativ) EQS va pune la dispoziţia celui din spatele volanului 333 CP şi un cuplu maxim de 568 Nm, puterea fiind generată de un singur motor electric, montat pe puntea spate.
Varianta de top cu tracţiune integrală şi două motoare electrice oferă la activ 523 CP şi 855 Nm. În această ipostază limuzina imensă de peste 2.5 tone accelerează până la 100 km/h în doar 4.3 secunde, pe când varianta incipientă nu va fi mult mai lentă, fiind capabilă să execute acelaşi exerciţiu în 6.2 secunde. Indiferent de versiunea selectată, viteza maximă este limitată la 210 km/h, iar motoarele sunt alimentate de la un set unic de baterii, de 108.6 kWh, ce garantează o autonomie maximă de 770 km pentru versiunea cu un singur motor electric.
În următoarele luni germanii vor diversifica gama motorizărilor cu câteva versiuni incipiente, dar şi o variantă de top semnată de AMG, cu indicele EQS 73. Completată va fi şi oferta în rândul bateriilor, urmând să fie disponibile versiuni cu capacitate redusă şi, respectiv, preţuri mai atractive.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter