Record de parcurs în segmentul electromobilelor cu hidrogen: cât a reuşit să parcurgă Hyundai Nexo

14 Mai 2021, 16:35
Denis Godorozea
Recordul de autonomie cu un singur plin a rezervorului în segmentul electromobilelor cu pile de combustibil a fost stabilit de pilotul de rally Brendan Reeves. Pentru a atinge performanţa şi a parcurge cea mai lungă distanţă cu un automobil alimentat cu hidrogen pilotul a ales SUV-ul Hyundai Nexo, lansat de constructorul din Coreea de Sud acum câţiva ani.
Recordul anterior în segmentul electromobilelor cu pile de hidrogen aparţinea francezului Bertrand Piccard, ce în 2019 a reuşit să parcurgă cu un asemenea automobil 778 km, tot la bordul unui exemplar Hyundai Nexo. Performanţa stabilită acum de Reeves este, însă, simţitor mai bună, or distanţa este cu peste 100 km mai lungă — respectiv 887.5 km. De această dată distanţa a fost parcursă în Australia între oraşele Melbourne şi Silverton.
Întreaga călătorie a durat, potrivit pilotului, 13 ore şi 6 minute, pentru o asemenea autonomie fiind nevoie de 6.27 kg de hidrogen, deci aproximativ 706 grame per 100 km. De altfel, cursa de autonomie şi anduranţă a avut nevoie de pregătiri speciale, dar şi aplicarea abilităţilor căpătate de pilot în cursele de rally, dar şi recomandările oferite de tatăl pilotului, şofer de camion.
Ei bine, şi pregătirile pentru această cursă pentru recordul de autonomie au fost destul de anevoioase. Iar motivul este acelaşi, de fapt, care face electromobilele alimentate cu hidrogen mai puţin populare chiar şi în ciuda avantajelor pe care le oferă — lipsa de infrastructură. Deşi Brendan Reeves a pornit în călătorie din oraşul Melbourne, acesta nu a găsit acolo vreo staţie de alimentare cu hidrogen, astfel a fost nevoit să apeleze la singura staţie de pe continentul australian, situată în capitala Canberra. Din cauza lipsei de infrastructură, de altfel, Hyundai Nexo nu este comercializat oficial în Australia.
0
2,283
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!