Renault Arkana va rula în mod electric până la 80% din treseul urban cu noua motorizare hibridă

31 Mai 2021, 17:23
Denis Godorozea
Renault diversifică oferta în gama motorizărilor pentru SUV-ul stilat cu siluetă coupe Arkana, disponibil de câteva luni pe pieţele din Europa. Este vorba despre o versiune hibridă clasică, dar şi o motorizare de tip mild-hybrid, ambele în baza benzinarului turbo 1.3 TCe.
Versiunea hibridă E-Tech 145 integrează o baterie de 1.2 kWh, ce poate fi alimentată exclusiv de la motorul termic sau prin sistemul de recuperare a energiei în timpul frânării. În regim de rulare 100% electric bateria oferă autonomii de până la 3 km, însă rezervele pot fi suplinite în scurt timp, astfel încât crossover-ul să poată parcurge până la 80% din escapadele urbane în regim electric, consumul de combustibil în raport cu motorizările obişnuite fiind redus cu 40%, până la 4.8 litri per 100 km parcurşi.
Motorizarea va fi şi pe placul ecologiştilor, Arkana E-Tech indicând un nivel de emisii de CO2 de 108 g/km. Cum sugerează şi denumirea, motorizarea hibridă dezvoltă un total de 145 CP. Un alt avantaj oferit de noua motorizare este sistemul de tracţiune integrală part-time, or motorul electric acţionează roţile punţii spate. În context, francezii promit că Arkana hibridă oferă acelaşi nivel de practicism la bord pentru pasageri, dar şi în compartimentul dedicat bagajelor.
Cea de-a doua motorizare nouă pentru Renault Arkana este unitatea 1.3 TCe, bazată pe acelaşi benzinar turbo, acompaniat de un sistem micro-hibrid de 12V. În acest caz SUV-ul beneficiază de 160 CP, sau cu 20 CP mai mult decât motorizările micro-hibride lansate anterior. Pentru noua motorizare francezii promit un consum mediu de combustibil de 5.7 litri per 100 km, nivelul de emisii de CO2 fiind de 130 g/km.
În context, Renault susţine că Arkana s-a bucurat de un succes remarcabil din momentul startului carierei sale pe piaţa din Europa în luna martie a acestui an — până acum francezii au reuşit să livreze peste 10,000 unităţi.
0
2,322
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!