Subaru publică imagini cu primul SUV electric Solterra, model apropiat tehnic de Toyota bZ4X

11 Mai 2021, 12:49
Denis Godorozea
Subaru a publicat primele imagini cu viitoarea premieră electrică Solterra. Acesta este primul SUV cu sistem de propulsie electric din gama constructorului japonez, model apropiat sau chiar identic tehnic de crossover-ul Toyota bZ4X, prezentat mai devreme în formă de prototip gata de producţia de serie. Se pare că şi în materie de design cele două modele vor fi foarte asemănătoare.
Primele imagini publicate de japonezi nu oferă prea multe informaţii decât despre numele viitorului model, provenit de la cuvintele altine "sol" (soare) şi "terra" (pământ), dar şi fascia frontală cu design aproape identic cu ceea ce au dezvăluit colegii de la Toyota cu prototipul bZ4X în cadrul Salonului Auto de la Shanghai acum câteva săptămâni.
Debutul public Subaru Solterra va avea loc în următoarele luni, urmând ca maşina să ajungă în showroom-urile din Japonia, SUA şi Europa în cursul anului viitor. Solterra va avea la bază platforma modulară e-TNGA (numită de Subaru e-Subaru Global Platform), dezvoltată în cooperare cu cei de la Toyota. Motorizările şi sistemul de tracţiune a fost dezvoltat de inginerii Subaru, însă, şi vor fi oferite şi modelului bZ4X.
0
1,187
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!