Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Toyota bate recordul Hyundai cu autonomie maximă obţinută de sedanul Mirai alimentat cu hidrogen

31 Mai 2021 - 12:41
Denis Godorozea
Toyota a reuşit să bată recordul stabilit anterior de Hyundai Nexo în segmentul electromobilelor alimentate cu hidrogen. Sedanul japonez Toyota Mirai de a doua generaţie a parcurs cu un singur plin al rezervoarelor de combustibil o distanţă de peste o mie de kilometri, iar de această dată organizatorii călătoriei au ales să parcurgă un traseu pe Bătrânul Continent, în Franţa.
Călătoria a început de la staţia de alimentare cu hidrogen din oraşul francez Orly în dimineaţa zilei de 26 mai. Sedanul nipon a pornit de la staţia Hysetco (companie comună a Toyota şi Air Liquide), unde a făcut plinul rezervoarelor de hidrogen. Pe parcursul celor peste o mie de kilometri maşina a fost condusă de 4 şoferi, iar recordul a fost înregistrat de o autoritate independentă. Niponii menţionează că maşina a rulat predominant în regim Eco, dar fără careva tehnologii speciale, acest Mirai fiind un exemplar 100% de serie, astfel încât un record similar ar putea fi atins ulterior de orice alt utilizator. Consumul mediu de hidrogen a constituit 0.55 kg per 100 km de parcurs.
În total Toyota Mirai a reuşit să parcurgă distanţa de 1,003 km cu un singur plin al rezervoarelor de hidrogen, ceea ce e cu 353 km mai mult decât autonomia oficială declarată de producător şi cu 116 km mai mult decât a parcurs prin Australia Hyundai Nexo în cadrul recordului stabilit mai devreme. Mai mult de atât, hidrogenul din rezervoare nu a fost epuizat complet în urma călătoriei, computerul de bord afişând disponibilitatea unei cantităţi suficiente pentru a mai parcurge încă 9 km. Ei bine, călătoria s-a încheiat în cadrul unei alte staţii de alimentare cu hidrogen, unde Mirai a făcut din nou plinul şi în doar câteva minute era gata să pornească într-o nouă aventură.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter