Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Toyota va completa gama globală cu noul SUV Corolla Cross. Ar putea veni şi în Europa?

24 Mai 2021 - 14:46
Denis Godorozea
Toyota a prezentat un nou SUV numit Corolla Cross acum câteva luni. Dar iniţial modelul a fost lansat doar pe un număr restrâns de pieţe, fără careva planuri măreţe pentru viitor. Dar se pare că japonezii pregătesc o expansiune pentru acest model, situat în gamă între C-HR şi RAV4.
Corolla Cross este doar cu puţin mai mare decât C-HR, cunoscut la noi. În lungime SUV-ul măsoară 4,460 mm şi are un ampatament de 2,640 mm. Gama motorizărilor este formată în prezent doar din benzinarul aspirat natural de 1.8 litri, cu 140 CP la activ, sau într-o versiune mai modestă pe baza aceluiaşi motor, cu 122 CP, dar în cadrul sistemului hibrid clasic.
Mai nou, Corolla Cross poate avea sub capotă şi unitatea de 2.0 litri, cu 177 CP la activ. Ei bine, dat fiind substratul tehnic unificat cu hatch-urile şi sedanurile Corolla, comercializate în întreaga lume, gama ar putea fi adaptată pentru alte pieţe, precum Europa sau SUA.
Primele pieţe pentru Corolla Cross au fost cea din Thailanda şi câteva ţări din America de Sud. Acum japonezii pregătesc debului crossover-ului pe piaţa din America de Nord, acesta urmând să fie produs la uzina comună Toyota şi Mazda din SUA. Cel mai probabil, ulterior modelul va fi adus şi în Europa în contextul creşterii concurenţei şi cererii pentru segmentul de SUV-uri. Ce ziceţi de un asemenea model?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter