UAZ lansează o ediţie limitată pentru 452: concurent pentru Multivan California şi V-Class Marco Polo?

25 Mai 2021, 10:24
Denis Godorozea
În loc să pensioneze modelul arhaic şi să prezinte ceva nou, UAZ continuă să lanseze tot soiul de versiuni pentru modelul 452, supranumit Buhanka. De această dată ruşii au pregătit o ediţie limitată, dedicată amatorilor de aventuri de lungă durată, un camper ce ar putea fi o alternativă mult mai accesibilă pentru camper-urile Volkswagen Multivan California şi Mercedes-Benz V-Class Marco Polo.
Un asemenea camper şi-a făcut apariţia în gama celor de la UAZ mai devreme, dar iniţial maşina a fost concepută pentru cumpărătorii europeni. Probabil, nu prea a avut succes acolo, or acum noul UAZ-452 Baikal devine disponibil pentru cumpărătorii din Rusia, dar constructorul menţionează că între timp maşina a mai fost adaptată specificului pieţei.
Comparativ cu versiunile de serie, Baikal are în interior un adevărat dormitor, cu pat de 1.95 metri, ce poate fi transformat într-o banchetă pentru călătorii, ce oferă şi centuri de siguranţă cu 3 puncte. Există şi o bucătărie improvizată, cu frigider încorporat şi un aragaz portabil. Tot acolo sunt prevăzute spaţii de depozitare şi o chiuvetă cu rezervor de apă de 40 litri.
Precum şi în cazul modelelor germane sus menţionate, UAZ Baikal dispune de un plafon retractabil, ce poate fi transformat într-un compartiment de dormit adiţional când maşina staţionează. Printre alte noutăţi la bord se numără câteva prize de 220V, dar şi prize USB pentru dispozitivele mobile. Tehnic, însă. Baikal este identic cu celelalte versiuni UAZ-452, fiind propulsat de motorul ZMZ de 112 CP, cuplat la cutia manuală cu 5 trepte şi sistem de tracţiune integrală. Nouă este suspensia adaptivă cu gardă la sol reglabilă.
UAZ nu a dezvăluit deocamdată preţul unui Baikal nou-nouţ, însă transformarea unui monovolum costă cel puţin 600,000 ruble ruseşti, echivalentul a 6,678 euro conform cursului actual. Astfel, doar transformarea maşinii într-un camper costă aproape tot atât, cât un UAZ-452 de serie, care porneşte de la 708 mii ruble, sau circa 7,880 euro în Rusia.
0
1,822
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!