Un fermier a mutat hotarul dintre Belgia şi Franţa schimbând locul unei pietre incomode

5 Mai 2021, 16:50
Denis Godorozea
Un caz haios s-a produs la hotarul dintre Belgia şi Franţa când un fermier din localitatea belgiană Erquelinnes a mutat o piatră de hotar, ce probabil i-a stat în cale când utiliza tractorul. Astfel fermierul a mărit inconştient teritoriul ţării de baştină în defavoarea Franţei.
În apropiere de localitatea belgiană Erquelinnes hotarul dintre cele două ţări este marcat de o piatră de circa 150 kg, instalată la frontieră în anul 1819. Peste 200 de ani piatra a delimitat teritoriul Franţei de după înfrângerea lui Napoleon în anul 1815 în bătălia de la Waterloo, pe când Belgia urma să se formeze ca un stat separat abia în 1830. Ulterior, frontiera a fost delimitată pe cale oficială în 1920 prin Tratatul de la Courtrai.
Fermierul belgian a mutat piatra şi, astfel, hotarul ţării cu circa 2.29 metri de locul iniţial, mărind teritoriul localităţii de baştină Erquelinnes în detrimentul Franţei şi localităţii vecine Bousignies-sur-Roc. Piatra mutată a fost descoperită de un grup de entuziaşti ce se plimbau prin acel loc cercetând vechile hărţi. Cazul nu a trezit decât zîmbete şi glume din ambele tabere, însă fermierul a fost îndemnat să instaleze piatra la locul ei iniţial agreat la nivel oficial de cele două ţări, pentru a evita careva consecinţe legale.
0
1,167
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!