Un legendar Mercedes-Benz E 55 AMG W211, în condiţie impecabilă, se vinde azi la preţ de Skoda Octavia nouă

10 Mai 2021, 19:05
Ilie Toma
Maşina asta te poate pune într-o mare dilemă existenţială. Să zicem că te pregăteşti să cumperi o maşină nouă la preţ raţional şi ţi-ai pregătit un buget de 22-23 mii euro. Eşti gata chiar să mergi spre limita maximă, plătind vreo 22,950 euro. Poţi alege o Skoda Octavia cu motor de 1.5 litri şi cutie automată şi dotări decente, poţi alege chiar şi nişte SUV-uri, cu dotări mai puţin generoase, sau dotate mai bine, dar mai compacte. Mai pe scurt, ai multe alegeri, una mai raţională ca alta, stai cu pixul şi calculezi pentru a vedea care e cea mai raţionale dintre toate opţiunile.
Şi când colo, bam! Ai dat peste articolul ăsta, şi-n ochii tăi a apărut un legendar Mercedes-Benz E 55 AMG din generaţia W211, într-o condiţie absolut impecabilă! O maşină conservată în stare de nou, aproape, cu doar 58 mii km la bord, adunaţi din 2003 încoace! Şi brusc, te năpădesc amintirile de acum 15-20 de ani, când priveai cu dorinţă de neatins la acest Mercedes E 55 AMG, când auzeai doar despre performanţele demenţiale ale motorului V8 cu compresor mecanic de sub capotă, de 5.5 litri. Parcă-i şi auzi sunetul inconfundabil. Parcă te şi trec fiorii. Şi atunci, se duce cât colo pixul şi foaia cu calcule de maşini raţionale, iar tu faci zoom la pozele cu acest E-Class W211. Iar de aici încolo, inima ţi-a fost furată de-o maşină cu totul specială. O legendă, în cel mai veritabil sens al cuvântului!
Da, acesta e chiar un E 55 AMG, din 2003, cu doar 58,034 km la bord şi toată istoria sa documentată minuţios, scos acum la vânzare în Olanda!
Motorul său — un V8 supraalimentat de 5.5 litri legendar, cu numele de cod M113, dezvolta 476 CP şi 700 Nm, trimişi toţi pe puntea spate printr-o cutie automată cu 5 trepte! Puterea şi cuplul motorului erau atât de mari, încât cutia mai nouă, 7G-TRONIC, încă nu rezista acestora, aşa că s-a optat pentru una verificată în timp, care să poată face faţă puterii absolut demenţiale, or, cutia cu 5 trepte putea rezista până la 1,079 Nm. Asta da, bestie de maşină, în hainele unui E-Class cuminţel!
Paradoxul e că acest Mercedes-Benz E-Class, care se vindea la un preţ usturător la vremea sa, dar conservat azi într-o condiţie impecabilă, se vinde acum la doar 22,950 euro, preţul acela menţionat mai sus. Iar maşina e într-o asemenea condiţie, că ai putea să-i faci maxim o deservire tehnică proaspătă şi atât. În rest, e practic în condiţie de showroom, cu excepţia unor foarte mici urme de uzură pe scaunul şoferului.
Deci, o bijuterie de sedan, care musteşte a plăcere de a-l conduce şi a-l asculta cum îşi turează motorul V8 imens! Un Mercedes-Benz care astăzi deja poate fi considerat de colecţie, fără să mai vorbim de valoarea lui peste încă 10 sau 20 de ani! Iar pentru cel de la volan, maşina asta e pur şi simplu o pastilă nesfârşită de fericire şi extaz! Pentru că din păcate, asemenea maşini rămân istorie, iar prezentul şi viitorul arată cu totul altfel, cu motoare mici, combinate cu electromotoare şi multe chestiuţe sofisticate, dar prea puţină plăcere din aia brută.
Şi acum, odată ce inima ţi-a fost furată, foaia cu calcule a fost împinsă cât colo şi raţiunea ţi-a fost învinsă cu desăvârşire — ia spune cu mâna pe inimă, ce ai prefera în garajul tău: o Skoda Octavia sau orice altă maşină nouă de până la 22,950 euro, pe de o parte, sau acest legendar Mercedes-Benz E 55 AMG impecabil, de cealaltă parte?
0
5,609
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!