(VIDEO) Asta e o Volga GAZ-24 cu V8 japonez şi suspensie spate de Volvo, modificată pentru 60 mii euro

3 Mai 2021, 20:27
Redacţia PiataAuto.md
Volgile vechi sunt tot modele tot mai adorate, dar vă spuneam şi în alte articole anterioare că cei care ajung să muncească la restaurarea lor se plâng că asta înseamnă o muncă sisifică. Şi totul din cauza faptului că însăşi construcţia originală, de la uzină, avea atât de multe erori inginereşti, încât ai de bătut cu ciocanul şi de corectat mult, pentru ca rezultatul final să fie frumos. Şi de multe ori, ajungi să perfecţionezi ceea ce a gândit uzina, pentru că altfel ar însemna să admiţi conştient scăpări.
Dar unii merg şi mai departe cu restaurările. Ca şi aspect, desigur, cel mai frumos e atunci când vezi o maşină ce seamănă cu originalul, autentic. Ca şi substrat tehnic, mulţi se detaşează de forma iniţială, mai ales dacă proprietarul unei asemenea maşini nu intenţionează să o păstreze ca la muzeu, ci s-o mai şi conducă.
E şi cazul acestei Volga GAZ-24 din video-ul de mai jos, care a fost modificată de un atelier din Rusia, care s-a cam specializat în restaurarea şi modernizarea tehnică a acestor Volgi. Aspectul estetic a fost adus la condiţia originală, cu sfinţenia unei maşini de muzeu. La fel de autentic a rămas şi interiorul, cu tot cu scaunele profilate cam stângaci, fără tetiere.
Substratul tehnic, însă, e de-a dreptul impresionant! Suspensia faţă a fost înlocuită cu una de la modelul GAZ-31105, adică ultimul model de Volga, produs între 2003 şi 2011. Puntea spate a fost preluată de la Volvo 940, model care avea de asemenea tracţiune spate, iar dimensiunile se potrivesc pentru un „transplant” uşor.
Jantele sunt mai mari şi mai late, dar ele respectă designul original. Dimensiunea diferită e necesară, însă, pentru a face faţă noii puteri şi a oferi mai multă manevrabilitate.
Sub capotă vine cel mai delicios element. Aici a fost instalat legendarul motor V8 de la Toyota cu numele de cod 1UZ-FE! E un motor V8 de 4.0 litri, care, în funcţie de modelul pe care se instala, putea livra între 260 CP şi 507 CP. Pe această Volga a fost montată ipostaza de 280 CP! Iar transplantul a avut loc cu tot cu cutia automată de viteze, cu 5 trepte, dar şi cu sistemul de aer condiţionat.
În rezultat, o asemenea Volga, accelerează de la 0 la 100 km/h în circa 6.5 secunde! Schimbările la suspensie îi permit maşinii să fie mult mai confortabilă şi totodată mult mai manevrabilă decât originalul! Iar cea mai delicioasă parte vine de la sunetul dulce de V8 japonez, cu care această maşină accelerează!
Atelierul menţionează că tot setul de modificări la această Volga a costat cam 5.5 milioane de ruble, ceea ce înseamnă cam 60 mii euro!

Ce zici, ce ai prefera — o Volga restaurată la condiţia originală, cu motorul său de 4 cilindri, de 2.45 litri, sau o asemenea Volga cu substrat tehnic modernizat şi cu un V8 japonez?
0
1,385
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!