Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Care Mercedes S-Class atinge mai silenţios viteza sa maximă: W223 sau W116, produs acum 43 de ani?

13 Mai 2021 - 13:53
Ilie Toma
Noua generaţie Mercedes-Benz S-Class se face tot mai prezentă pe drumurile europene, iar un exemplar a ajuns şi pe mâna unui canal de YouTube din Germania, specializat în alergarea automobilelor de toate vârstele pe autostrăzile germane fără limită de viteză, în încercarea de a scoate viteza maximă din fiecare model.
Aşadar, pe mâinile autorului filmuleţului de mai jos a ajuns motorizarea de top din prezent — S 500 Long, or, obişnuita versiune S 600 încă nu a fost lansată. Ei bine, în generaţia W223 un S500 nu mai vine cu motor V8, cum se obişnuia anterior, ci cu un propulsor cu 6 cilindri în linie, de 3.0 litri, care livrează 435 CP.
Aceasta a fost pusă, aşadar să alerge pe o autostradă germană şi a atins o viteză maximă predictibilă de 250 km/h, de fapt vreo 256 km/h pe odometru, şi mai departe limitatorul nu i-a permis să mai accelereze. Dar impresionant e altceva, şi anume modul în care S-Class rulează la viteza sa maximă. Pe de o parte, motorul nu se aude deloc în habitaclu, având doar vreo 3 mii turaţii la viteza sa maximă. Pe de altă parte, vântul pare să se audă destul de tare pentru o asemenea limuzină de lux, chiar şi la viteza sa maximă.
Pentru comparaţie, noi am găsit un video produs de acelaşi canal german, cu aceeaşi tehnică de filmare, făcut cu un Mercedes 450 SEL 6.9, adică un S-Class din generaţia W116, produs acum 43 de ani! Am asculat încă o dată şi e evident că motorul V8 se aude mult mai tare în S-Class-ul vechi, dar zgomotul de la vânt pare mult mai mic pe maşina clasică, în comparaţie cu cea nouă. Poate e doar impresia noastră? Te îndemnăm să vezi şi tu cele două video-uri de mai jos şi să ne spui, care din maşini îţi pare mai silenţioasă la viteza sa maximă — S-Class-ul din 1978 sau cel din 2021?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter