(VIDEO) Ce poate însemna explozia unui cauciuc de camion pentru vehiculul de alături

24 Mai 2021, 15:28
Redacţia PiataAuto.md
Ştim cu toţii că explozia unei anvelope de camion poate fi mult mai periculoasă decât a unui automobil, din cauza volumului mult mai mare de aer din ea, dar şi a greutăţii mult mai mari a vehiculului. Un sfat nescris, transmis din şoferi în şoferi şi învăţat din experienţă, zice că lângă un camion e bine să nu te reţii prea mult alături, ci ori să-l urmezi, ori să-l întreci, anume din acest considerent. Dar, fireşte, acest sfat ar trebui să nu mai fie necesar dacă toate companiile sau posesorii de camioane ar avea grijă să-şi înlocuiască la timp anvelopele, care să nu se ajungă în situaţia unor explozii.
Totuşi, asemenea cazuri se mai întâmplă din când în când. Uneori, dacă vehiculul de alături e prea aproape de anvelopa explodată, el poate fi afectat direct de suflul exploziei, la fel cum s-a întâmplat în cazul unui Mercedes-Benz din Rusia, anul trecut. În cazul surprins în video-ul de mai jos, însă, care s-a petrecut pe o autostradă din Polonia, microbuzul de alături nu se afla în directa proximitate cu anvelopa, iar suflul exploziei a trecut prin faţa sa, neajungând direct la el. Totuşi, microbuzul nu a frânat imediat după asta, încercând să se ferească de camion, iar peste o secundă tirul cu remorcă s-a destabilizat din cauza anvelopei sparte şi l-a lovit şi pe microbuz, trimiţându-l în bariera autostrăzii.
E unul din acele cazuri în care nu poţi acuza neapărat un şofer că e vinovat direct, dar care odată văzut, mai adaugă un scenariu posibil în bagajul tău de experienţă, şi poate, pe viitor, într-un asemenea caz similar, te face să reacţionezi mai rapid şi mai prompt ca să încerci să te protejezi de un asemenea accident. Vezi toată situaţia acestui caz din Polonia în video-ul de mai jos.
0
3,182
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!