(VIDEO) Compact, dar rapid ca un supercar: un BMW Seria 1 Coupe 135i de 750 CP aleargă la maxim pe un autobahn german

31 Mai 2021, 20:16
Redacţia PiataAuto.md
BMW Seria 1 Coupe din generaţia E82 va rămâne probabil cel mai legendar model compact al mărcii bavareze, având tracţiune spate, motoare poziţionate longitudinal, suspensie corectă şi o plăcere imensă în condus. Iar dacă mai iei în calcul motoarele cu 6 cilindri în linie, pe o asemenea maşină compactă, atunci îţi dai seama că în viitor asemenea maşini pur şi simplu nu vor mai exista.
În acelaşi timp, ele erau adesea cumpărate de către pasionaţi de modificări avansate. Fiind un model mai accesibil şi mai compact în gama BMW, era un teren perfect pentru a face modificări substanţiale. E cazul şi acestui BMW 135i Coupe, fabricat în 2007, din video-ul de mai jos. În varianta sa de stoc, coupe-ul livra 306 CP şi 400 Nm din cei 3.0 litri ai săi. Exemplarul ăsta, însă, a fost modificat până la o putere mai mult decât dublă, de tocmai 750 CP!
De ce atâta efort şi atâta modificare? Pentru transformarea într-o rachetă a acestui model bavarez! Maşina asta accelerează de la 100 km/h la 200 km/h în numai 5.7 secunde, nemaivorbind de acceleraţia de la 0 la 100 km/h! Şi cu o asemenea putere sub capotă, nu e de mirare că această rachetă compactă de la BMW atinge nişte viteze de supercar sau chiar hipercar, atunci când ajunge să se dezlănţuie pe un autobahn german fără limită de viteză!
Cât anume a atins? Ce viteză maximă a reuşit să marcheze? Vezi în video de mai jos, dar îţi dăm un indiciu: săgeata vitezometrului a ajuns la cifra maximă, desenată pe ea, şi chiar mai mult. Iar pentru precizie, există şi un indicator electronic. Aşadar, fără a vorbi prea mult, te lăsăm să savurezi priveliştea acestui BMW compact, care aleargă atât de rapid şi de sonor pe o autostradă fără limită de viteză!
0
1,402
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!