Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Comparaţie între Niva şi G-Class-ul original, aşa cum erau ele în 1979-1980

11 Mai 2021 - 19:03
Ilie Toma
Să compari Niva cu legendarul Mercedes-Benz G-Class poate suna azi ca o idee năstruşnică, de natură să umilească modelul rusesc în faţa unui concurent, care nu-i mai lasă nici o şansă. Dar adevărul e că în forma lor originară, primară, a acestor modele, Niva şi G-Class erau chiar foarte apropiate ca idee de bază.
Ambele concurau în Dakar, spre exemplu, ba chiar a existat o ediţie unde G-Class a luat locul 1, iar Niva a ajuns pe locul 2. Niva, în general, era adorată în acei ani de entuziaştii Dakar-ului, iar noi am publicat câte luni în urmă o poveste superbă despre un tată, un fiu, şi aventura lor de la Dakar!
Ei bine, un canal de YouTube din Rusia a pus acum faţă în faţă un G-Class 240 GD, diesel, din 1980 cu o Niva din 1979. Partea uimitoare este cât de apropiate erau cele două modele la originile sale. Până şi motoarele aveau puteri aproape identice, G-ul având cu doar 1 CP mai mult decât Niva. Sigur, existau şi diferenţe notabile, precum prezenţa aerului condiţionat sau a servodirecţiei, dar oricum, compararea celor două modele legendare e foarte interesantă!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter