Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Continuă epopeea cu vasul MV Golden Ray răsturnat cu mii de automobile: acum a luat foc pe apă

18 Mai 2021 - 11:27
Denis Godorozea
Continuă drama vasului MV Golden Ray, răsturnat în mare în apropiere de statul american Georgia cu mii de automobile la bord în septembrie 2019. Peste mai multe luni de la catastrofa acvatică în care, din fericire, nu a avut de suferit nici un om, autorităţile au dispus să evacueze treptat vasul, acesta urmând să fie tăiat în 8 părţi care apoi să fie scufundate şi să devină rife artificiale.
Din septembrie 2019 şi până acum, însă, lucrurile nu au avansat prea mult, fiind evacuate doar două porţiuni din cele opt planificate. La sfârşitul săptămânii trecute muncitorii planificau tăierea celei de-a treia părţi a vasului, dar cu teste şi verificări minuţioase, printre care testarea sistemului de prevenire a incendiului. Ei bine, anume aceste teste au şi rezultat în izbucnirea unui incendiu la bordul navei acvatice. Potrivit presei locale, acesta a fost cel mai puternic incendiu din seria de catastrofe ce s-au petrecut la bordul vasului din momentul răsturnării.
Nici până acum nu a fost identificată cauza exactă a incendiului, dar autoritatea angajată în înlăturarea consecinţelor catastrofei sugerează, că cea de-a treia parte a vasului se află exact în zona rezervoarelor şi conductelor de combustibil. Potrivit estimărilor, chiar şi după evacuarea celei mai mari cantităţi, la bordul vasului ar mai putea rămâne încă circa 44 mii galoane de combustibil (peste 166 mii litri).
MV Golden Ray este un vas de peste 200 metri lungime, angajat în vara-toamna 2019 să transporte circa 4,200 automobile marca Hyundai şi KIA din SUA spre Orientul Mijlociu. Din întreg numărul de vehicule, evacuate au fost doar circa 200 unităţi, iar restul vor ajunge la fundul mării împreună cu cele 8 părţi ale vasului.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter