(VIDEO) Cum accelerează şi cum sună un legendar Mercedes-Benz E500 W124

2 Mai 2021, 08:34
Redacţia PiataAuto.md
Legendarul Mercedes-Benz E500 din generaţia W124 probabil nu mai are nevoie de nici o introducere. Cu un motor V8 de 5.0 litri, cu câte 4 valve per cilindru, cu 326 CP şi 480 Nm la activ în acei ani, cu o perfecţionare şi chiar cu asamblare de către cei de la Porsche, acest Mercedes-Benz e astăzi cel mai vânat vehicul de colecţie al mărcii, produs în acele timpuri. Nici măcar modelele ce au urmat n-au putut echivala senzaţiile inginereşti ale acestui model, şi nici gloria similară n-au putut-o atinge.
Şi de multe ori când ai citit despre acest E500 glorios, te-ai întrebat, probabil, cum se simţea un asemenea W124 în condus? Ei bine, există un video, filmat mult mai recent decât anii săi de producţie, cu un E500 cu parcurs foarte mic, de doar 81 mii km. Maşina din video accelerează de la 0 la 260 km/h cât de repede poate, iar ca efect secundar putem auzi şi sunetul delicios, asociat acestui proces.
Apropo, în fişa tehnică a lui E500 era menţionată o acceleraţie de la 0 la 100 km/h de 5.9 secunde. Iar în video-ul de mai jos ea pare să se respecte cu sfinţenie, ba chiar ai senzaţia că maşina accelerează şi mai repede de atât! Ba mai mult ca atât, în nici un minut acest Mercedes-Benz W124 atinge viteza sa maximă, iar asta era încă una din maşinile care chiar puteau „culca” acul vitezometrului la indicaţia maximă pe care o avea!
0
2,376
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!