(VIDEO) Cum se simte o maşină electrică în caroserie de Bentley Continental Flying Spur, creată de Lunaz

8 Mai 2021, 08:59
Ilie Toma
Deşi noi am mai scris despre creatorii acestei minunate maşini, deşi schimbarea propulsiei maşinilor retro pe cele de tip electric e un trend ce capătă tot mai multă amploare, ceea ce fac britanicii de la Lunaz pare detaşat la o diferenţă cosmică de mulţi alţii la nivel de calitate, pasiune şi armonia produsului final, încât o asemenea maşină e capabilă să-i cucerească deopotrivă atât pe cei mai înflăcăraţi fani ai electromobilităţii, cât şi pe cei mai pasionaţi colecţionari de maşini clasice!
Ideea de bază e simplă şi o aplică mulţi — iei un model clasic, care ţi-e drag inimii, îi scoţi motorul şi cutia originală şi îi montezi un sistem de propulsie electrică, ci baterii şi cu sistem de încărcare a lor. Sună simplu la prima vedere, dar complicaţiile micilor detalii sunt cele care dau mari bătăi de cap, iar rezolvarea lor ca la carte e scumpă. De aia mulţi aleg să le dezvolte mai superficial, asigurându-le acestor restomoduri electrice performanţe mai domolite şi autonomii comparabile cu cele mai bugetare electromobile noi.
Dar cum e în cazul acestui Bentley Continental Flying Spur clasic, modificat în electromobil de către cei de la Lunaz? În primul rând compania britanică modifică doar cele mai superbe modele din istorie, asta stă la rădăcina filosofiei ei. Şi vrea să facă totul astfel încât maşinile rezultate să capete în timp valoare de colecţie, chiar dacă au sistemul de propulsie schimbat.
Totul porneşte de la o restaurare amplă a caroseriei, astfel încât produsul final să aibă prezenţă de maşină cu aspect de concurs de eleganţă. Odată cu asta, chiar de la rădăcina caroseriei sunt prevăzute modificările interne necesare ingineriei electrice. Iar mai departe se folosesc componente de top pentru sistemul de propulsie electrică, tocmai pentru a asigura performanţe de top şi o fiabilitate pe măsura aşteptărilor produsului final.
În cazul lui Bentley, cei de la Lunaz modifică generaţia Continental, produsă între anii 1955 şi 1965, atât în caroserie Coupe, cât şi Flying Spur, cu siluetă de limuzină. Anume o versiune Flying Spur, cu preţ final de 350,000 lire, adică vreo 400,000 euro, figurează în video-ul de mai jos, produs de cei de la Top Gear. Şi acum probabil te întrebi, ce-o fi primind un cumpărător pentru cei 400,000 de euro, mai mult decât orice electromobile din zilele noastre?
Cei de la Lunaz sunt foarte secretoşi despre parametrii tehnici exacţi ai maşinilor lor, sugerând cumva că asta ar trebui să fie pe plan secund în mintea cumpărătorilor. Dar tocmai de asta reportajul de mai jos e şi mai plăcut, pentru că intră în esenţa acestor parametri. Aşadar, acest Bentley are două motoare electrice, dar care pun în mişcare ambele doar puntea spate. Puterea lor totală e de circa 350 CP. Bateria electrică poate stoca circa 80 kWh de energie, ceea ce poate asigura în lumea reală a autonomie de 320-400 km! Foarte impresionant pentru un restomod electric, nu-i aşa?
Mai mult ca atât, acest Bentley clasic cu propulsie electrică poate fi încărcat la prize rapide fast charge, aşa că ni-l putem imagina stând la o priză alături de un Porsche Taycan, spre exemplu. Maşina mai dispune şi de frânare regenerativă, cruise control, sistem de control al tracţiunii. Iar la interior sunt integrate un sistem de aer condiţionat şi un sistem multimedia adiţional, într-un soi de consolă centrală inferioară, care-ţi oferă toate funcţiile moderne cu care ne-am obişnuit.
Inginerul şef al celor de la Lunaz e un fost inginer al echipei Renault din Formula 1, din perioada sa de cea mai mare glorie, când Alonso era campion. Deci, putem spune că ingineria celor de la Lunaz e pe mâini bune. Şi fără a lungi mult cu informaţiile şi datele, te invităm să vezi video-ul de mai jos cu acest electrocar magnific!
0
1,171
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!