(VIDEO) Daună de 35 mii dolari pentru un proprietar de S-Class şi AMG GT pentru că a lăsat cheile în maşini

18 Mai 2021, 13:49
Denis Godorozea
Un mare pasionat de automobile de lux din SUA a învăţat o lecţie dură de a nu fi neglijent cu propriile bijuterii de zeci sau chiar sute de mii de dolari. Asta după ce doi hoţi de automobile au pus cu uşurinţă mâna pe un S-Class de generaţie precedentă şi un AMG GT parcate chiar în curtea casei proprietarului, or acesta pur şi simplu a lăsat cheile în cele două maşini.
Cazul a avut loc în oraşul Westchester, statul american New York, când Jorge Zubigaray a lăsat cheile de la propriile Mercedes-Benz S-Class şi Mercedes-AMG GT în maşini, fapt de care au profitat doi hoţi în timpul nopţii. Întreaga operaţiune de răpire a fost surprinsă de camerele de supraveghere din preajma casei, astfel vedem cum hoţii se apropie de curtea victimei cu un Mercedes-Benz GLA, după care fură iniţial GT-ul, iar apoi şi S-Class-ul, parcat în apropiere. Mai mult ca atât, cei doi s-au văzut nevoiţi să accidenteze poarta curţii pentru a putea pleca cu maşinile furate.
Cei doi s-au dovedit a fi hoţi mai experimentaţi, or au găsit imediat dispozitivele GPS instalate în berlinele de lux germane din uzină şi le-au deconectat. Proprietarul maşinii a avut, însă, norocul de dispozitivele adiţionale, instalate pe cele două maşini după achiziţie, de prezenţa cărora hoţii nici nu au intuit. Astfel, proprietarul a avut posibilitatea să identifice maşinile şi să oprească motoarele, astfel încât acestea nu mai puteau continua drumul. Maşinile au fost descoperite a doua zi şi returnate proprietarului neglijent, dar avariate din cauza coliziunii cu poarta curţii. Dauna totală pentru avarierea ambelor automobile şi poarta deteriorată atinge 35,000 dolari americani.
Nu cunoaştem cine va acoperi aceste cheltuieli, fie compania de asigurări sau chiar proprietarul maşinilor de lux. Asta pentru că hoţii nu au fost identificaţi. Pentru a-i trage la răspundere, victima ghinionistă oferă acum recompense de 3,000 dolari pentru informaţii relevante. Fireşte, aceste cheltuieli şi bătăi de cap puteau fi prevenite dacă Jorge pur şi simplu nu lăsa cheile în maşini.
Carscoops menţionează că asemenea furturi sunt extrem de răspândite în SUA. Conform statisticii, între anii 2017 şi 2019 în SUA au fost furate aproape 250 mii automobile proprietarii cărora au lăsat cheile la interior. Numărul poate fi, de fapt, şi mai mare, or nu chiar toate victimele îşi recunosc gafa, probabil pentru a beneficia pe deplin de primele companiilor de asigurare.
0
5,137
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!