(VIDEO) De ce Aston Martin e o marcă magnifică: cele mai speciale modele din ultimul deceniu, conduse unul după altul

27 Mai 2021, 13:09
Ilie Toma
De obicei, Aston Martin e la coada clasamentului de popularitate printre cititorii noştri, oricând am publica o ştire sau un articol despre vreun model al acestei mărci. Şi asta nu pentru că prea puţini ar pricepe ce înseamnă, de fapt Aston Martin, ci pentru că marca asta nu a avut niciodată o prezenţă adevărată în această parte a lumii, despre ea oamenii de aici aflând mai mult din show-uri televizate occidentale. Dar, în acelaşi timp, ştim că vă place să facem nişte abateri tematice din când în când, vizând subiecte total neaşteptate, dar pline de emoţie. Ei bine, acest material, cu video, despre Aston Martin, e tocmai un asemenea subiect.
Şi asta pentru că de-a lungul istoriei, cei de la Aston Martin au creat maşini geniale, care aveau în ele inginerie superbă şi un aspect care să te facă să le admiri şi să le doreşti. Aşa a ajuns şi James Bond să le conducă, dar e la fel de adevărat că Aston Martin înseamnă mult mai mult decât filmele cu Bond. Motoarele V12 sunt legendare până în prezent. Designul mărcii a trecut prin multe perioade plină de inspiraţie, iar formele modelelor Aston par să nu se învechească niciodată. La un moment dat, Aston avea în producţie şi cel mai mare motor aspirat natural din lume — un V12 de 7.3 litri, care scotea 750 CP!
În video-ul de mai jos, cei de la Top Gear au avut un noroc uriaş, pur şi simplu, de a ajunge într-o colecţie a celor mai speciale modele Aston Martin din ultimul deceniu. Pentru că marca britanică a avut de mai multe ori modele în ediţie limitată, precum One-77, sau chiar modele construite într-un singur exemplar, precum Aston Martin Victor. Un singur exemplar!
Aşa că video-ul le cuprinde pe toate acestea, plus unele ediţii semnate cu litera Q, ce presupune efortul uzinei de a-ţi crea un exemplar cu specificaţii unice pe baza unui model de serie. Un asemenea exemplar este şi un Aston Martin Cygnet cu motor V8! Cine nu-şi aminteşte, Cygnet a fost o încercare oarecum patetică a celor de la Aston Martin de a converti o Toyota iQ într-un produs de lux, din considerente ecologice. Dar se pare că cineva le-a comandat un asemenea Cygnet cu un ditamai V8 de 4.7 litri!
În acelaşi film sunt incluse şi un Speedster fără acoperiş, şi un Vulcan — într-un cuvânt chiar tot ce a avut mai bun Aston Martin în ultimii 15-20 de ani! E unul din reportajele alea auto de 20 de minute, pe care să le savurezi cap-coadă. Iar după ce vezi reportajul celor de la Top Gear, te invităm să vezi şi o experienţă moldovenească cu Aston Martin — un test drive cu Aston Marton DB11 by Startech făcut chiar de noi, ce de la PiataAuto.md, în Germania!
0
1,313
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!