Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Încurcătură totală la un nou sens giratoriu din SUA: şoferii nu ştiu să-l folosească, pur şi simplu

1 Mai 2021 - 18:43
Redacţia PiataAuto.md
Poate nu ştiai, dar americanii urăsc intersecţiile cu sens giratoriu pur şi simplu. Dacă în Franţa, de exemplu, poţi găsi câte un rond la fiecare câteva sute de metri uneori, atunci în SUA asemenea intersecţii cu sens giratoriu sunt o raritate absolută, din unele state ele lipsind cu desăvârşire. Prin urmare, nu e de mirare că nici şoferii nu prea ştiu să le folosească.
Iar un exemplu perfect al haosului pe care-l poate genera o nouă asemenea intersecţie în SUA, cooptată cu neştiinţa şoferilor, vine dintr-o localitate rurală din Kentucky. Aici a fost amenajat de curând un asemenea sens giratoriu cu de toate, centrul fiind marcat cu roşu strident, iar drumurile care se apropie de cerc au primit şi separatoare mari între sensurile de mers, ca să ajute la direcţionare.
Dar asta n-a funcţionat. O mulţime de şoferi care se apropie de intersecţie şi vor la stânga, de exemplu, consideră că trebuie să o ia la stânga de separator, deci pe contrasens practic, tăind apoi cercul direct spre stânga. Ce se întâmplă apoi cu toate aceste maşini ajunse în aceeaşi intersecţie e o debandadă totală, care a fost filmată de curând de un american, în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter