(VIDEO) La un pas de tragedie, în satul Grigorăuca de pe traseul Chişinău-Bălţi

27 Mai 2021, 19:50
Redacţia PiataAuto.md
O întâmplare surprinsă ieri de camerele de supraveghere a unui local din satul Grigorăuca ne poate provoca fiori fiecăruia dintre noi şi totodată să ne dea de gândit despre evitarea pe viitor a asemenea situaţii. Din fericire, de această dată totul s-a sfârşit cu bine, dar tragedia a fost atât de aproape de a se produce, încât situaţia e înfiorătoare chiar şi cu un final pozitiv.
O micuţă voia să traverseze drumul la trecerea de pieton de pe drumul principal din acest sat. Drumul pe care-l vedem în imaginile de mai jos este, de fapt, traseul R14, Chişinău-Bălţi, iar aici e un segment de circa 1 km ce trece prin centrul satului Grigorăuca. Fireşte, fiind vorba de localitate, limita de viteză e una de 50 km/h.

Aşadar, micuţa voia să traverseze strada, iar un automobil a oprit pentru a-i ceda trecerea. Micuţa s-a pornit să traverseze, iar de pe contrasens venea un microbuz cu o viteză vizibil mai mare decât 50 km/h, care a apăsat frânele, iar micuţa n-a ştiut să facă nimic altceva decât să alerge mai repede spre cealaltă parte a drumului. Microbuzul a trecut cu o viteză enormă la circa 10 cm de ea! Doar 10 cm au despărţit situaţia de ieri de o tragedie cumplită!
Cine e de vină? În primul rând şoferul de microbuz, am spune cu toţii, probabil, pentru că e localitate şi pentru că e trecere de pietoni. Însă şi trecerea nu pare marcată foarte clar pe sensul de circulaţie pe care se afla microbuzul, aici venind veşnica problemă a drumurilor şi marcajelor din ţara noastră. Micuţa? Pe ea probabil n-o poate învinui nimeni de nimic, deşi întotdeauna e bine să ne învăţăm copiii cât mai multe metode de asigurări duble şi triple înainte de a traversa drumul.

Ferice de micuţă şi de familia ei că a fost ferită de tragedia de ieri. Iar imaginile de mai jos cu siguranţă pot aduce o lecţie de viitor fiecăruia dintre noi.
0
1,610
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!