(VIDEO) Legendarul ZIL 130 de 600 CP din Rusia a fost perfecţionat: acum accelerează în 5 secunde de la 0 la 100 km/h

19 Mai 2021, 19:53
Ilie Toma
În Rusia există o maşină devenită deja legendară de doi ani încoace — un clasic camion ZIL 130, modificat de un vlogger rus să dezvolte 600 CP, graţie unui motor V8 de la BMW. Vlogger-ul a tot perfecţionat această maşină pe parcursul ultimilor ani, iar fiecare nouă ieşire în public a acestui camion cu performanţe de sportcar e o adevărată fascinaţie, atât a publicului pentru maşină, cât şi a celui de la volan, faţă de senzaţiile simţite în condus.
Şi e de înţeles, nu-i aşa? Să vezi un ZIL frumos, îngrijit, cu aspect plăcut, care pleacă asemeni unei rachete de la semafor — e o senzaţie de zile mari!

În ultima perioadă, autorul acestui proiect de modificare a mai muncit la ZIL-ul său. A creat un element aerodinamic la benă, care poate fi pliat la viteză asemeni unui spoiler de Porsche, a mai perfecţionat tandemului motorului şi cutiei, suspensia — multe şi mărunte, dar toate importante pentru performanţa aia supremă finală. Iar acum, a scos din nou ZIL-ul său magnific pe stradă şi a publicat un nou video.
Şi ieşirea a fost pur şi simplu exaltantă! Emoţii greu de transmis prin cuvinte, dar însoţite de sunet frumos de V8 în video-ul de mai jos. Iar partea cea mai impresionantă a că acum, datorită perfecţionărilor aduse, ZIL-ul accelerează de la 0 la 100 km/h în numai 5 secunde! Serios, câteva măsurări au dat rezultate şi de 5.0, şi de 5.1 secunde! Asta e deja timp de un sportcar veritabil BMW M, nu de camion! Lamborghini Gallardo cândva accelera doar cu o secundă mai repede!
Într-un cuvânt, asta trebuie văzut, în cele 18 minute ale video-ului de mai jos, care merită vizionat cap-coadă.
1
5,323
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!