Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Maşina despre care circulau îndoieli că ar exista: BMW M3 GTR E46

14 Mai 2021 - 12:01
Ilie Toma
Unele maşini sunt atât de rare şi de exclusiviste, încât până şi în rândul fanilor unei mărci pot circula legende şi îndoieli dacă acele maşini există sau nu. Tocmai o asemenea creaţie a fost şi BMW M3 GTR din generaţia E46, iar ceva timp în urmă divizia de maşini clasice a BMW a decis să-şi bucure fanii cu o confirmare oficială şi cu un exemplar „în carne şi oase”, scos din garajul lor secret cu bijuterii.
Aşadar, BMW a confirmat acum că asemenea exemplare M3 GTR E46 au fost construite în număr mai mic de 10! Deci, e clar de ce circulau acele îndoieli de care vorbeam mai sus! Numărul mic se explică prin faptul că acestea erau exemplare de omologare, necesare pentru oficializarea bolizilor participanţi în curse, cu construcţie similară.
Cu ce se deosebea un asemenea BMW M3 GTR E36 de un M3 simplu din aceeaşi generaţie E46? În primul rând prin motor. Aici nu mai e vorba de unul cu 6 cilindri în linie, ci un V8, asemeni bolidului de curse adevărat. Acel bolid producea 450 CP, în timp ce exemplarele de omologare erau menţionate ca livrând „peste 350 CP”, dar puterea reală e departe de 350 CP.
Pe lângă asta, fireşte, maşina are multe componente de caroserie diferite, unele din considerente aerodinamice, altele din considerente de greutate, fiind construite din fibră de carbon, un material foarte scump pe atunci. Totodată, M3 GTR a fost lipsit de bancheta spate, de aer condiţionat şi de radio. Toate lipsurile şi modificările au uşurat maşina cu circa 350 kg, aşa că, având şi puterea aia nebună, îţi poţi imagina că acest BMW era un adevărat bolid de circuit!

Cel mai important, acum fanii BMW pot şti cu siguranţă: M3 GTR E46 a existat cu adevărat!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter