(VIDEO) Noua rundă de teste Euro NCAP: cum s-au manifestat noile modele Citroen şi Genesis?

26 Mai 2021, 14:14
Denis Godorozea
Euro NCAP a lansat o nouă rundă de teste pentru cele mai noi modele lansate în Europa. Este vorba despre noul Citroen C4, ce a devenit un crossover urban cu schimbul de generaţii, dar şi noile modele sud-coreene Genesis G80 şi GV80, ce au venit să se bată cu triada premium germană pe terenul lor.
Se pare că francezii nu au reuşit să se pregătească de încercările mai severe cărora sunt supuse acum automobilele testate de Euro NCAP, or noul Citroen C4 a acumulat 4 stele din cele 5 maxime posibile. Ei bine, un asemenea rezultat nu pare a fi catastrofal pentru un model din segmentul relativ bugetar, însă mai grav pare a fi punctajul acumulat de C4 în cele 4 categorii.
Astfel, pentru protecţia adulţilor la bord francezul a obţinut 76%, copii de aici fiind protejaţi şi mai bine, cu punctaj de 83%. Mai prost stau lucrurile cu protecţia pietonilor sau cicliştilor în cazul unui impact, în această categorie punctajul acordat fiind de 57%. În materie de sisteme de siguranţă activă C4 a reuşit să acumuleze doar 63%, probabil pentru că nu oferă un nivel decent de sisteme şi asistenţi la bord din versiunile de bază. De exemplu, sistemul de prevenire a impacturilor va frâna automatizat în faţa unor vehicule chiar şi în versiunile accesibile, însă nu va recunoaşte şi pietonii.
Genesis a reuşit să facă faţă provocării cu ambele modele proaspăt lansate pe piaţa europeană. De altfel, SUV-ul şi sedanul au înregistrat rezultate foarte apropiate la fiecare din cele 4 categorii, rezultatul final fiind de câte 5 stele pentru fiecare model.
SUV-ul GV80 a obţinut 91% pentru protecţia adulţilor, rezultat identic fiind înregistrat şi de sedanul G80. Pentru protecţia copiilor modelele au obţinut câte 87% în ambele cazuri, însă SUV-ul este mai periculos pentru pietoni şi ciclişti (66%), probabil din cauza dimensiunilor, în raport cu sedanul ce are o capotă coborâtă (77%). În schimb, GV80 oferă standard un pachet la fel de generos de sisteme de siguranţă activă şi asistenţă pentru şofer, motiv pentru care a obţinut un punctaj total de 88%, pe când G80 la acest capitol a acumulat un rezultat şi mai bun, de 91%.
0
1,333
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!