(VIDEO) Pasionat de maşini încă de mic: acest Ford Mustang a fost cumpărat şi restaurat de un adolescent american

26 Mai 2021, 13:03
Ilie Toma
De multe ori suntem tentaţi să credem că adolescenţii zilelor noastre nu sunt interesaţi decât de smartphone-uri şi jocuri. Dar nu e o regulă generală şi probabil contează foarte mult ce au apucat să vadă la o vârstă fragedă, ca să-şi aleagă pasiunile. Un adolescent american, cel puţin, ne arată cât de intensă poate fi pasiunea şi priceperea pentru maşini în zilele noastre.
Adolescentului îi spune Jack Mintz şi şi-a cumpărat la vârsta de 14 ani acest Ford Mustang, produs în 1965. Starea lui pe atunci era mult mai rea, dar Jack ştia ce vrea să facă: să restaureze cu mâna lui acest Ford până va atinge el vârsta legală pentru a obţine un permis de conducere!
Jack spune că din copilărie ştia că îşi doreşte o maşină clasică, iar pe la 12 ani pasiunea sa s-a îndreptat spre Mustang. A îndrăgit modelul datorită faptului că bunicii lui îl duceau uneori la show-uri auto sau la muzee. Iar când a văzut modelul pe viu pentru prima dată, i-a căzut tronc la inimă. Şi bunicii aveau maşini legendare — bunicul o Pantera din 71, iar bunica avea un Camaro din 68. E clar, deci, adolescentul a avut parte de bunici tari de tot!

Aşadar, acest Mustang din 65 e din prima generaţie, din primul an de fabricare. Iar pe atunci Mustang avea şi motoare mai mici, pe lângă V8-uri imense. Aşa că şi maşina lui Jack e una cu motor cu 6 cilindri, dar 6 cilindri în linie, de 3.3 litri volum. Pe atunci, un asemenea Mustang scotea 129 CP şi 258 Nm, suficient pentru un comportament cu nuanţe sportive.
Exemplarul ăsta e unul cu cutie automată, aşa că a fost mult de muncă la restaurarea lui. Jack a muncit cu mâinile lui, uneori l-a ajutat şi tatăl său, care e avocat, iar unele lucrări foarte complexe au fost încredinţate unui atelier. Oricum, adolescentul a stat cu mâinile pe toate firele şi măruntaiele Mustang-ului, pentru a-l aduce la starea de azi.
În fine, azi adolescentul are aproape 15 ani şi jumătate şi încă n-are voie să conducă, dar a fost invitat la show-ul lui Jay Leno, unul din cei mai respectaţi jurnalişti din SUA, cu o colecţie auto imensă, pentru a-şi prezenta maşina. Jay Leno a ajuns să şi conducă Mustang-ul restaurat de adolescent, arătându-se impresionat de felul în care acesta merge. Puteţi vedea întreaga secvenţă în video-ul de mai jos.
0
1,129
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!