Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Podul buclucaş din SUA a mai avariat 6 camioane timp de o lună

1 Mai 2021 - 09:06
Redacţia PiataAuto.md
Acum jumătate de an vă povesteam despre un pod buclucaş din SUA, situat în oraşul Durham din statul Carolina de Nord, poreclit „deschizătorul de camioane”, „deschizătorul de conserve”, ba chiar şi „filtrul pentru idioţi”. Acest pod are chiar şi propriul canal de YouTube, încă acum 13 ani de un localnic, pe nume Jurgen Henn, care a montat două camere video pe edificiile de lângă pod şi de fiecare dată când se întâmplă ceva, încarcă imaginile pe acest canal.
Iar întâmplările sunt, de obicei, camioane decopertate de pod. Problema este înălţimea foarte joasă a trecerii de sub el în acest punct, or, din punct de vedere istoric aici s-au adunat câteva elemente care nu permit înălţarea trecerii. Pe pod e o cale ferată, construită de demult, iar sub pod — comunicaţii de apă majore ale oraşului. Cândva podul măsura 11.8 picioare, adică circa 3.6 mitri, cu mult mai puţin decât cei 4.1-4.2 metri obişnuiţi. Aşa că nu e de mirare că sub acest pod, în ciuda atenţionărilor, sute de camioane şi vehicule mai înalte s-au pomenit accidentate. Da, situaţia continuă de prin anii 1930 încoace, doar că din 2008 există canalul video, cu toate aceste incidente documentate.
La sfârşitul anului 2019 municipalitatea a dispus lucrări de mărire la maxim posibil a trecerii, în limita restricţiilor de care vorbeam mai sus. S-au putut adăuga doar 18 cm, iar acum înălţimea treceri ie de 3.78 m. S-a pus o bară mare galbenă, metalică, înainte de pod. S-au pus indicatoare uriaşe, s-au pus chiar şi senzori, care, atunci când văd un camion prea înalt că se apropie, îi aprind culoarea roşie la semafor, plus un alt indicator, pe care scrie că vehiculele prea înalte sunt obligate să vireze la stânga înainte de pod. Dar nici aşa accidentele n-au încetat, se pare. Au devenit mai puţine, e drept, şi uneori se întâmplă perioade foarte liniştite, dar alteori răbufnesc cu duiumul.
Aşa s-a întâmplat şi în ultima jumătate de an. Ultimul accident se produsese la 13 noiembrie 2020, după care, până la 31 martie 2021 nu a fost nici un accident! Părea că oamenii încep să-l observe, în sfârşit, şi se conformează indicatoarelor. Dar, la 31 martie s-a produs şi accidentul cu numărul 161, or, accidentele sunt numerotate din 2008 încoace, de când există canalul YouTube. Atunci, în martie, o macara şi-a atins capătul braţului de bara galbenă de dinainte de pod, dar a insistat să înainteze, apoi s-a pomenit cu acel punct al său prins între două obstacole. Includem, fireşte, şi video-ul mai jos.
Şi de aici încolo, s-a început o nouă avalanşă de accidente. În aceeaşi zi a mai urmat unul, cu un fel de rulotă, care şi-a ras aparatele de aer condiţionat, montate pe acoperiş. Apoi, peste doar două zile, un camion în viteză şi-a ras şi el acoperişul. Peste încă 5 zile a mai urmat un accident, cu un alt camion, apoi, peste încă 4 zile, s-a mai produs unul, şi de această dată cu un camion, care şi-a mărunţit partea de sus a benei şi a împrăştiat-o pe asfalt. Şi tot în aprilie a mai existat un accident similar, iar astfel, în ultima luna s-au mai produs în total 6 alte accidente, după 4 luni de calm total. Poţi vedea mai jos video-urile acestor accidente, de pe canalul de YouTube al podului.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (6 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter