(VIDEO) Problemele cronice ale lui BMW Seria 5 E39: să fie ele oare atât de multe?

29 Mai 2021, 16:49
Ilie Toma
Probabil cu toţii adorăm modelul E39 de la BMW, considerându-l o adevărată legendă în istoria recentă de la BMW. Dar se pare că mecanicii şi cei implicaţi direct în reparaţia maşinilor cu mai mulţi ani adunaţi în calendar îl consideră un model cu mult mai multe probleme cronice decât s-ar fi aşteptat cei care nu au avut vreodată tangenţe cu ele sau cu exploatarea îndelungată a unui BMW E39.
Bieloruşii autori ai unui canal de YouTube, tot ei fiind cei implicaţi în importul şi reparaţiile complicate a tot soiul de componente la maşinile la mâna a doua, au publicat acum un video cu enumerarea tuturor problemelor cronice ale lui E39, prin viziunea şi experienţa lor. Probleme cu drenarea apei, probleme cu rugina multor zone-cheie a caroseriei, probleme cu mânerele uşilor, mai ales la modelele de până la facelift — acestea sunt doar câteva din simptomele menţionate la început.
Cu câteva excepţii, majoritatea motoarelor au o construcţie foarte bună şi sunt mai lipsite de probleme, dar doar cu condiţia unei exploatări atente în timp, care să evite apariţia lor. Altfel, pot exista probleme cu supraîncălzirea, uzarea anumitor componente interioare, care să ducă la consum de ulei şi defecţiuni mai grave.
Cutiile de viteze la fel — sunt şi din cele foarte bune, dar şi din cele mai sensibile. Modelul ăsta a fost unul din primele care venea cu recomandarea de a nu schimba niciodată uleiul în cutie, iar asta ducea şoferii cu timpul într-o capcană. Pe de o parte, după mult timp şi uzură a uleiului, cutiile începeau a schimba sacadat, iar mecanicii recomandau schimbarea uleiului. Însă, după un termen atât de lung de exploatare a uleiului vechi, pe fundul cutiei de viteze existau sedimente metalice, iar uleiul nou turnat în cutie ridica acele sedimente prin mecanismele cutiei, ajungând în scurt timp să le defecteze sau să îmbibe şi să blocheze blocurile hidraulice ale cutiei.
Alte probleme menţionate în video ar fi cu blocul ABS de sub capotă, blocurile optice, amortizoarele faţă. Probleme ar fi şi cu braţele de aluminiu ale suspensie, dar şi cu bucşele, unele din care, la anumite versiuni, ar trebui schimbate chiar şi odată pe an.
Deci, deşi nu toată lista de posibile probleme se aplică la toate motorizările, ea e totuşi, neaşteptat de lungă. Într-atât de lungă încât parcă ajungi să te şi îndoieşti că modelul ăsta ar putea avea chiar atât de mult probleme. Tocmai de asta, ştiind că în Moldova există foarte mulţi oameni care au avut cândva BMW-uri E39 sau care le mai au şi acum în posesie — vrem să îi întrebăm pe ei, dacă cele menţionate în acest video sunt adevărate, din experienţa lor. Spuneţi-ne în comentarii dacă e aşa, sau dacă exploatarea acestei maşini legendare e mult mai lipsită de bătăi de cap, de fapt!

P.S.: În video-ul de mai jos pot fi incluse subtitre cu traducere automată în mai multe limbi.
0
3,310
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!