(VIDEO) Trei cele mai puternice maşini electrice îşi dispută întâietatea: Audi RS e-tron GT, Tesla Model S şi Porsche Taycan

22 Mai 2021, 12:52
Ilie Toma
În ultimii doi ani maşinile electrice au devenit mai interesante şi mai performante ca oricând, fiind lansate tot mai multe modele capabilă să te lase cu gura căscată prin felul în care se conduc. Iar asta face ca duelurile pentru supremaţia lor să fie tot mai intrigante cu fiecare nou model apărut.
Pe Tesla Model S o cunoaştem demult, ea fiind oarecum şi inventatorul acestui segment al sedanurilor sau fastback-urilor mari, dar cu o performanţe nebune. De curând, însă, Tesla a trecut printr-un facelift, care a făcut-o mai interesantă ca design interior, dar în acelaşi timp i-a mai adăugat performanţe! Versiunea de aici e un Model S Performance, cu două electromotoare şi o putere epică de 778 CP, în timp ce cuplul uluitor ajunge la 1,140 Nm!

Porsche Taycan Turbo, aliniat alături, este de asemenea cunoscut de ceva vreme, având două motoare electrice, care însumează 687 CP şi 850 Nm. Porsche are şi o cutie de viteze cu două trepte, ca să-şi păstreze performanţele şi la viteze mari.
Audi RS e-tron GT e cel mai nou model dintre toate, fiind lansat abia de curând şi fiind totodată şi primul cel mai puternic model Audi din cele aflate în producţie, cu 646 CP şi 830 Nm la activ! Fireşte, nu e un secret că acest model Audi împarte aceeaşi platformă tehnică cu Porsche Taycan, prin urmare beneficiază şi el de aceeaşi cutie cu două trepte.

E interesant şi faptul că Tesla, considerată cândva un electromobil scump, a ajuns să coste simţitor mai puţin decât concurenţii germani, care au preţuri de-a dreptul elitiste — circa 70,000 lire pentru Tesla şi peste 110,000 lire pentru germani.
Aşadar, înainte de a privi întrecerea între cele trei electromobile, cine crezi că a învins? Aproape sigur ai zis Tesla, nu-i aşa? Dar cine crezi că a ajuns ultimul? Ei bine, trebuie să vezi totul în video-ul de mai jos şi vei afla dacă ai avut dreptate în ambele estimări.
0
2,405
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!