(VIDEO) Un VW Polo din 1997, cu motor de 1.0 litri şi 50 CP, atinge viteza sa maximă pe o autostradă din Germania

23 Mai 2021, 12:56
Redacţia PiataAuto.md
Volkswagen Polo era văzut cândva ca un automobil bugetar, foarte practic, fără artificii nenecesare, tocmai de asta oferta sa de motoare includea şi unităţi foarte mici, cu putere minimă. Cum ar fi un motor de doar 1.0 litri, aspirat natural, care livrează doar 50 CP. Da, în 1996-1997, se producea şi un asemenea VW Polo din generaţia 6N.
Un canal de YouTube din Germania, specializat în gonirea automobilelor la viteze cât mai mari pe autostrăzile fără limită de viteză, a luat de curând un asemenea VW Polo, cu 200 mii km la bord, şi l-a scos pe autostradă pentru a stoarce viteza maximă din el.
Ce viteză maximă crezi că a putut scoate acest Polo? Ghiceşti? Ei bine, în primul rând, află că motorul de 1.0 litri nu e unul de 3 cilindri, cum se întâmplă azi, ci de 4. Viteza maximă, conform datelor tehnice oficiale, ar trebui să fie de 151 km/h, dată fiind greutatea proprie de doar 880 kg a maşinii.
Cât priveşte acest exemplar de aproape 200 mii km, alergat acum pe autobahn, acul vitezometrului lui s-a ridicat până pe la 157 km/h, ceea ce înseamnă că, luând în calcul o eroare de 3-7 km/h a vitezometrului, maşina a fost oricum foarte aproape de cifra promisă acum 25 de ani de producător!
0
1,587
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!