(VIDEO) Un camion cu cisternă de combustibil din Moldova, la limita provocării unui accident frontal

19 Mai 2021, 11:59
Redacţia PiataAuto.md
Un şofer din Moldova s-a aflat ieri dimineaţă într-o situaţie de risc enorm din cauza unui şofer de camion, care circula pe traseul E58, iar întregul incident a fost surprins de camera sa de bord.
Şoferul autoturismului şi totodată autorul video-ului circula regulamentar pe traseu, când, la un moment dat, s-a pomenit cu un camion DAF, ieşit la o depăşire neregulamentară a unui alt camion, Kamaz, într-o zonă de curbă cu linie continuă, zona fiind şi una de reparaţii ale drumului, pe deasupra. Şoferul autoturismului nu a avut altă soluţie decât de a frâna brusc şi a trage cât mai spre dreapta posibil, spre delimitatoarele zonei de reparaţii, or, altfel, impactul frontal dur ar fi fost inevitabil.
Şi mai revoltător este faptul că DAF-ul, care a ieşit la o asemenea depăşire neregulamentară, era unul cu cisternă de combustibil, care trebuie să circule în regim special, destinat transportării materialelor inflamabile. Cândva, şoferii care conduceau asemenea camioane erau certificaţi suplimentar, iar conduita lor în trafic era şi mai prudentă faţă de toţi colegii lor profesionişti de pe alte camioane. Astăzi, însă, se pare că există şoferi absolut iresponsabili, ce sunt admişi la condusul unor asemenea camioane cu transport inflamabil. Zicem iresponsabil, pentru că dacă şoferul din autoturism n-ar fi putut opri sau nu ar fi avut unde să se ferească, impactul frontal ar fi putut fi urmat de un incendiu şi chiar o explozie, toată situaţia riscând să se finalizeze cu o adevărată catastrofă.

Vez întregul moment surprins în video-ul de mai jos.
0
1,428
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!