Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Videoclipul ucrainenilor de la Eurovision are un rat rod curios pe bază unui camion GAZ drept protagonist

28 Mai 2021 - 11:12
Redacţia PiataAuto.md
Videoclipul formaţiei ucrainene Go_A de la ediţia Eurovision din acest an, pentru piesa Shum, are un rat rod foarte curios, în stilul filmului Mad Max, drept protagonist. Şi mai interesant e faptul că acest rad rod spectaculos e realizat pe baza unui camion GAZ!
Un rat rod înseamnă un vehicul făcut intenţionat să arate mai uzat şi mai vechi decât este, adesea prin impresia vizuală de a fi ruginit sau prin lipsa anumitor părţi de caroserie. Vehiculul folosit în videoclipul oficial al ucrainenilor a fost pregătit chiar în Kiev, de către un atelier numit Mad Edge Customs Garage.
La bază s-a luat un banal camion GAZ 53, care trebuia dat la fier uzat. Camionul a fost modificat atât de mult, încât rezultatul de azi e de nerecunoscut. Axul faţă a fost mutat mult spre extremitatea faţă, s-a modificat şi suspensia, şi locurile fixării foilor de arcuri. În spate a rămas puntea rigidă cu roţi duble, dar întregul şasiu a fost coborât la maxim, având acum o gardă la sol de vehicul low ride.
Sub capota camionului original era un motor V8 de 4.3 litri, care a rămas la fel, dar pentru el s-au sudat ţevi separate de eşapament pentru fiecare cilindru, câte patru pe fiecare parte, ele fiind scoase pe lateral în exterior, în stilul dragsterelor americane.
În spate s-au montat stopuri noi, mult mai mari, dar la fel de simple în esenţă. Roţile uriaşe, în comparaţie cu garda la sol mică, fac vehiculul să pară ciudat mai ales la posterior.
La interior — volanul e sudat dintr-un lanţ de distribuţie, iar manivela cutiei de viteze e sudată din nişte chei şi alt fier masiv.
Creaţia asta n-a fost făcută la comanda formaţiei Go_A, şi nici special pentru Eurovision. A fost ideea atelierului ucrainean, ei botezând-o RatRod 53. Băieţii talentaţi de la atelier oferă acest vehicul în chirie pentru tot felul de filmări, sesiuni foto, evenimente, ba chiar şi nunţi sau zile de naştere ale copiilor, oricât ar suna asta de straniu. Însă şi maşina e stranie şi totodată formidabilă, iar creatorii ei ucraineni sunt cu siguranţă talentaţi!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter