Vitezomanii estonieni vor fi nevoiţi să staţioneze 45 minute pentru a nu plăti amenda

20 Mai 2021, 12:19
Denis Godorozea
Autorităţile Estoniei au găsit o nouă modalitate de a potoli vitezomanii ce nu respectă limitele legale de viteză. Mai nou, pentru a nu fi sancţionaţi cu amenzi, amatorii de viteză opriţi şi documentaţi de poliţie vor fi nevoiţi să staţioneze pentru 45 minute, având posibilitatea de a medita asupra comportamentului agresiv pe drumurile publice.
Potrivit proiectului, cu o asemenea sancţiune se vor alege şoferii care au depăşit limita legală cu până la 20 km/h, însă doar dacă au fost prinşi cu prima abatere de acest fel sau nu au fost sancţionaţi recent pentru încălcări mai grave. Staţionarea de 45 minute pe acostament îi va scuti, astfel, pe vitezomani de amenda ce poate ajunge până la 60 euro — în ţara respectivă amenda este calculată în funcţie de gravitatea încălcării, fiecare km/h peste limită fiind evaluat la 3 euro. Conform autorilor proiectului, această măsură îi va determina pe şoferi să respecte regulamentul circulaţiei rutiere.
Vitezomanii înrăiţi, ce vor fi depistaţi cu peste 20 km/h peste limita legală de viteză nu vor avea opţiunea staţionării meditative de 45 minute, ci vor fi sancţionaţi dur de oamenii legii, menţionează autorităţile, deşi anterior se lua în calcul posibilitatea staţionării timp de o oră pentru cei ce depăşesc limita legală cu peste 40 km/h.
Ce ziceţi de măsura propusă de autorităţile Estoniei? Ar fi binevenit un asemenea proiect şi în ţara noastră?
0
2,110
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!