Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Volkswagen Group a primit o ofertă de 7.5 miliarde euro pentru marca Lamborghini

26 Mai 2021 - 17:12
Denis Godorozea
Volkswagen ar putea renunţa la marca italiană de supercar-uri după ce a primit o ofertă record de la un grup interesat de achiziţia Lamborghini. Potrivit informaţiilor furnizate de britanicii de la Autocar, oferta ar fi venit de la Quantum Group, un gigant stabilit în oraşul Zurich, Elveţia, care cooperează pe mai multe domenii cu Porsche.
Potrivit informaţiilor exclusive livrate de britanici, holdingul elveţian vrea să achiziţioneze nu doar însăşi marca italiană, dar şi liniile de producţie şi toate afacerile din componenţă, urmând să fie încheiat un contract de cooperare cu cei de la Audi pe un termen de 5 ani, timp în care Lamborghini ar urma să mai producă automobile echipate cu motoare cu combustie internă. Planurile ulterioare ale Quantum Group ar fi, însă, mai măreţe.
La ora actuală Lamborghini aparţine mărcii Audi care, la rândul său, intră în componenţa gigantului german Volkswagen Group. Gama actuală de modele Lamborghini este reprezentată de doar 3 modele, supercar-urile Huracan şi Aventador, aflate la final de carieră, şi SUV-ul de performanţă Urus, ce împarte o bună parte din substratul tehnic cu modele precum Porsche Cayenne şi Audi Q7/Q8. Deocamdată marca nu oferă vreun model de serie cu propulsie electrificată, deşi acum câteva zile a anunţat planuri în acest sens.
Odată ajuns în componenţa Quantum Group, Lamborghini ar urma să adopte un plan şi mai îndrăzneţ de electrificare, astfel încât în gamă să ajungă un electromobil până în 2025. Ei bine, deocamdată părţile nu au comentat oficial informaţiile apărute în presa britanică, dar voci apropiate companiei sugerează că cei de la Audi ar fi refuzat oferta generoasă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter