Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Volkswagen prezintă noul Tiguan Allspace facelift, SUV-ul cu 7 locuri pentru piaţa europeană

13 Mai 2021 - 16:26
Denis Godorozea
Volkswagen prezintă în premieră europeană versiunea actualizată a SUV-ului Tiguan Allspace, cea mai mare şi practică versiune din gama actuală. Ca şi anterior, Tiguan Allspace oferă posibilitatea instalării celui de-al treilea rând de scaune, cu până la 7 persoane la bord, însă doar opţional. Actualizările stilistice şi tehnice, fireşte, sunt foarte apropiate de ceea ce a oferit VW pentru Tiguan facelift, prezentat în vara anului trecut.
Tiguan Allspace a beneficiat în urma actualizării de faruri şi blocuri optice restilizate, full-LED inclusiv din interpretarea incipientă. Alte modificări estetice includ un calandru nou şi bare de protecţie uşor restilizate. În raport cu versiunile tradiţionale cu ampatament standard, Tiguan Allspace are un aspect exterior mai agresiv, cu prize de aer asemănătoare celor ce se oferă pe versiunile R-Line în bara de protecţie faţă. Datorită modificărilor, lungimea totală a lui Tiguan Allspace a fost mărită cu 22 mm, respectiv până la 4,723 mm, însă practic, fireşte, aceste modificări nu vor oferi careva avantaje.
Ca şi anterior varianta Allspace oferă standard un nivel de echipare ceva mai generos. La interior sunt incluse standard opţionale precum instrumentarul de bord digital de 8 inch, iar pentru versiunile de top este rezervat un instrumentar de 10 inch. Sistemul de climatizare este reprezentat de un set de comenzi tactile acum, iar versiunea R-Line va include comenzi tactile inclusiv şi pe volanul multifuncţional.
Spaţiul oferit la bord este similar cu ceea ce putea oferi Allspace până la facelift. Respectiv, portbagajul oferă un volum de 760 litri cu posibilitatea extinderii până la 1,920 litri în versiunea cu 5 locuri, sau 700 litri standard şi până la 1,755 litri cu bancheta spate rabatată în cazul bifării celui de-al treilea rând de scaune în lista opţionalelor. Lista a fost completată cu sistemul audio de performanţă Harman/Kardon de 480 W, dar şi un sistem de pilot semi-automat îmbunătăţit Travel Assist — cruise control adaptiv şi sistem de menţinere a benzii de circulaţie, ambele funcţionale la viteze de până la 210 km/h, dar şi în ambuteiaje.
Gama motorizărilor pentru versiunea europeană este limitată la unităţile pe benzină din seria TSI, respectiv de 1.5 litri şi 2.0 litri, cu puteri cuprinse între 150 şi 245 CP. În continuare este disponibilă unitatea 2.0 TDI, cu 150 sau 200 CP la activ, în funcţie de preferinţe. Este menţinută chiar şi cutia manuală cu 6 trepte, dar versiunile de top vor face uz exclusiv de unitatea robotizată DSG cu 7 rapoarte şi sistem de tracţiune integrală 4Motion.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter