Volvo a devenit primul constructor auto cu uzină neutră din punct de vedere climatic

31 Mai 2021, 18:49
Denis Godorozea
Volvo anunţă că are acum o primă uzină neutră din punct de vedere climatic. Este vorba despre fabrica de automobile din Torslanda, Suedia, care nu produce careva emisii de dioxid de carbon în atmosferă şi face uz de energie provenită din surse 100% ecologice. Ulterior, suedezii planifică să convertească şi celelalte uzine deţinute în întreaga lume, inclusiv în Belgia, China şi SUA.
Uzina Volvo Cars Torslanda este una dintre cele mai mari din portofoliul companiei suedeze. În prezent acolo sunt produse modele aproape toate modelele din gama platformei SPA, SUV-ul XC90, sedanurile S90 şi S60, dar şi break-urile V90 şi V60, inclusiv în versiunile cu capacităţi sporite în offroad Cross Country. În cadrul uzinei activează circa 7,000 angajaţi, anual fiind produse până la 300,000 automobile.
Acum uzina din Torslanda a devenit 100% neutră din punct de vedere climatic, potrivit suedezilor. De altfel, energia consumată de uzină în activitatea sa de zi cu zi încă din 2008 provine doar din surse ecologice. Totodată, uzina utilizează doar materiale regenerabile şi care nu au poluează aerul, iar ţinta suedezilor este şi de a economisi din energia consumată. De exemplu, în 2020 suedezii au reuşit să reducă consumul de energie cu circa 7,000 MWh, iar către anul 2023 Volvo vrea să reducă consumul cu până la 20,000 MWh anual, deci cu circa o pătrime din totalul energiei consumate.
În context, Volvo aminteşte despre planurile de electrificare, urmând ca din 2030 gama să fie formată doar din modele electrificate, iar către anul 2025 toate uzinele ar trebui să devină neutre climatic. Suedezii menţionează, însă, că pentru atingerea acestui scop vor avea nevoie de susţinerea autorităţilor locale în funcţie de zona în care este localizată uzina, pentru a avea acces la energie electrică provenită din surse ecologice.
0
1,890
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!