Această Toyota Land Cruiser 80, cu doar 1,600 km la bord, tocmai s-a vândut cu 136 mii dolari!

19 Iunie 2021, 13:39
Ilie Toma
Nici nu ştim ce e mai uimitor — faptul că cineva a plătit 136 mii dolari SUA pe o Toyota Land Cruiser din 1984 sau faptul că acest exemplar s-a păstrat vreme de 27 de ani cu doar o mie de mile la bord, echivalentul a puţin peste 1,600 km?
De fapt, la cât de venerată e generaţia Land Cruiser 80 printre fanii acestui model, preţul cu care această Toyota s-a vândut e partea mai puţin uimitoare. Totul s-a produs la o licitaţie recentă din SUA, preţul de pornire al exemplarului fiind de 80 mii dolari. Însă interesul pentru offroader-ul clasic, păstrat în condiţie excelentă, a fost mare, aşa că în final un pasionat şi l-a adjudecat pentru suma de 136 mii dolari SUA.
Aşa cum spuneam, maşina e fabricată în 1994 şi în cei 27 de ani a fost deţinută de un colecţionar privat, în garajul său. Unicul său proprietar practic nu a exploatat-o, or, maşina s-a prezentat la licitaţie cu doar 1,005 mile pe odometru, de când e nouă!
Cu un asemenea parcurs, e evident că această Toyota Land Cruiser e pur şi simplu nouă, neavând vreo urmă a exploatării sale decât cifra de pe odometru. Habitaclul este absolut nou, în condiţie de showroom, la fel ca şi condiţia estetică sau tehnică.
Sub capota acestui exemplar e amplasat un motor de 6 cilindri în linie 1FZ-FE, de 4.5 litri, care livra 212 CP şi 372 Nm. Propulsorul e cuplat la o cutie automată cu 4 trepte şi, fireşte, sistem de tracţiune integrală.
Iar la cum arată partea inferioară a acestei maşini e aproape sigur că nici unul din cei 1600 km ai săi ea nu i-a făcut prin noroi şi offroad.
În fine, e clar că noul proprietar al acestei Toyota va avea parte de o bijuterie fabuloasă. Iar dacă o va păstra la fel de impecabilă, ar putea-o vinde şi cu sume triple peste 10-20 de ani!
0
1,212
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!