Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Acest Mercedes-Benz W126 din Moldova arată ce poţi obţine când faci o pseudo restaurare în direcţia greşită

27 Iunie 2021 - 10:36
Ilie Toma
Multora dintre noi de plac maşinile clasice, frumoase, mai ales modele glorioase. Dar şi soluţiile aplicate pe aceste maşini trebuie să fie frumoase şi clasice, ca să li se păstreze valoarea, altfel poţi aluneca într-o blasfemie ireversibilă cât ai clipi, iar să readuci lucrurile la o condiţie bună uneori pur şi simplu nu mai e posibil.
De curând în mediul online au apărut nişte imagini foarte curioase cu un Mercedes-Benz W126 din Moldova. Nu ştim dacă imaginile sunt proaspete sau mai vechi, însă una e absolut clar: acest exemplar de W126 e ilustraţia perfectă a ce se poate obţine când se iniţiază o restaurare în direcţia greşită. Zicem restaurare pentru că se vede că la maşina asta s-au cheltuit ore multe de muncă, inclusiv la revopsire şi retapisarea interiorului, însă în ea n-a mai rămas nimic din graţia şi eleganţa originală.
Maşinii i s-a tăiat acoperişul cu totul — o decizie greşită şi din punct de vedere a structurii unei asemenea caroserii lungi. Apoi i s-a montat o structură din ţevi tubulare inoxidabile, care au menirea să ţină caroseria integră şi probabil vreo altă menire în plus, în concordanţă cu ideea iniţială a autorului. Poate s-a vrut să se creeze vreun iaht din maşina asta — nu ştim. Paradoxul e că până şi cele două ţevi de pe stânga şi de pe dreapta nu au aceeaşi curbură, deci şi meşterirea s-a făcut ca din topor.
Interiorul a fost tapisat cu piele de un verde aprins ciudat, aleasă probabil ca să poată fi spălată uşor, or, maşina nu pare să aibă prevăzut vreun acoperiş retractabil. În general, totul pare făcut cu materiale din primul val al ceea ce numeam noi, moldovenii, reparaţie euro, sau, mai jargonic, evroremont. Anume de evroremont a beneficiat Mercedesul acesta, nu de restaurare.

În fine, poate autorul acestei idei şi acestei modificări a avut vreun gând greu de înţeles, ca poeziile alea geniale, cărora era greu la şcoală să le faci un comentariu literar şi să zici ce a vrut să spună autorul. Dar e cert că un asemenea Mercedes-Benz, cu un asemenea tratament de modificare, a trecut ireversibil în categorie de blasfemie batjocoritoare şi nu mai are niciodată lansa de a fi privit cu respect şi admiraţie de vreun colecţionar.

Tu ce crezi despre această maşină din Moldova?

Sursa foto: Facebook / Old Cars Moldova / Vadim Catirau
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter